TÜRK KAHVESİ GÜNÜ’NDE KAHVECİ KUDEN’DEN İKRAM

​​​​​​​Muğla’nın Menteşe ilçesinde kahve denince akla ilk gelen işletme olan Kuden Kahve, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz kahve ikram etti.

TÜRK KAHVESİ GÜNÜ’NDE KAHVECİ KUDEN’DEN İKRAM

Türk kahvesinin 5 Aralık 2013'te, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmesiyle her yıl bu tarihte Dünya Türk Kahvesi Günü kutlanıyor. Bu özel gün nedeniyle Muğla’da kahve sektöründe bir marka olan Kuden Kahve’de bir dizi kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Türk kahvesinin 5 Aralık 2013'te UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmesiyle, bu tarihten itibaren Türk kahvesi kültürü ve geleneğinin korunması amacıyla her yıl 5 Aralık "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanıyor.

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle Muğla’da Türk kahvesi ve organik ürünler konusunda bir marka haline gelen Kuden Kahve pazaryerindeki işyerinde bir dizi kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Bu kapamda Kuden Kahve tarafından vatandaşlara ücretsiz kahve ikram edildi.

Muğlalıların kahve gününü kutlayan Kuru Kahve ve Baharat İşletme Sahibi Hamdi Kuden, “5 Aralık Dünya Türk Kahvesi günü dolayısıyla Kuden Kahve olarak dükkânımızın önünde vatandaşlara kahve ikram edelim istedik. Geleneksel hale getirdik bunu. Her yıl 5 Aralık’ta işletmemizin önünde kahve ikramı yapıyoruz. Vatandaşlar hem kahvemizi tatmış oluyorlar hem de Dünya Türk Kahvesi gününü halkımızla beraber kutlamış oluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.