MUĞLA’DA AK PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İLK İSİM BELLİ OLDU

​​​​​​​31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için takvim işlerken Muğla’da aday adayları netleşmeye başlıyor. Bu kapsamda Mehmet Melih Tatlıcı, AK Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

MUĞLA’DA AK PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İLK İSİM BELLİ OLDU

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı için başvuru sürecinin başlamasının ardından Muğla’da başkan aday adayları belli olmaya başladı.

AK Parti'nin 31 Mart 2024'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, seçim sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, aday adaylığı müracaatlarının 9 Kasım itibariyle başladığını, ancak sürenin uzatıldığını söyledi. Akça, aday olacak arkadaşlara başarılar diledi.

Muğla’da AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan ilk isim Mehmet Melih Tatlıcı oldu.

snm-4015.jpg

Parti binasında gazetemize açıklama yapan Tatlıcı, şunları söyledi:

“Yerelde çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Gördüğüm sıkıntılara bianen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim. Muğla bir cennet. Turizm ve tarım alanında çok önemli bir potansiyel barındırması sebebiyle ülkemize katma değerler sağlamaktadır. Sahip olduğu iklimi ve zenginlikleriyle herkesin yaşamayı hayal ettiği bir şehir konumundadır. Yeterli denetim ve planlama olmadığı için şehrimizin birçok alanında kaçak inşaatlar ve imara aykırı yapılanmalarla şehrimizin dokusu bozulmuş, verimli tarım arazileri talan edilmiş, sadece ticari kaygılarla yapılan imarlar sonucu hali hazırda deprem ve afetlere dayanıksız olan yapı stoğu daha da berbat bir hal almıştır. Bunlar olurken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yerel yöneticilerimiz, bu süreçte uyumuş, makyaj ve şov amaçlı projelerle asli görevlerini sümen altı ederek, en temel problemleri çözmeyi yeltenmemişlerdir. Bu sebeple suyumuz yeterli gelmemektedir. Bodrum su kriziyle karşı karşıyadır. Yaz aylarında oluşan trafik büyükşehiri aratmamaktadır. Verimli tarım arazilerine ve sit aslanlarına yapılan kaçak inşaatların önü alınamamış, yerel yöneticilerimiz tarafından kontrol ve ceza olmayınca vatandaşımız da daha fazla kaçak inşaata yönelmiştir. Bu sebepledir ki, zamanında önlem alınamayan sivrisinekler, sağlık problemlerine yol açmaktadır.”

“SÖZ VERİYORUM: MUĞLA’YI DEPREME HAZIRLAYACAĞIM”

Muğla’nın en büyük sorunun depreme karşı yeterli dayanımı olmayan yapı stoğu olduğunu söyleyen Tatlıcı, “Sn. Osman Gürün her defasında az katlı bir şehir olmakla övünmektedir ancak 6 Şubat depremleri bize göstermiştir ki; yeterli statik dayanımı olmayan ve doğru zeminlerde inşa edilmemiş az katlı yapılarda da önemli can kayıpları yaşanmıştır. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Partiye geçmesi ile merkezi hükümetin Muğla’mıza olan desteği mutlaka artacaktır. Merkezi hükümet ve tüm kamu idareleri ile senkronize bir şekilde sağlanacak yönetim anlayışı; Muğla’mızın sorunlarının çözümünü hızlandıracak ve mutlak suretle birçok proje ve yatırımın önünü de açacaktır. Şunu bir kez da vurgulamak istiyorum. Muğla’nın en büyük sorunu büyük bir depreme hazır olmamasıdır. Herkesin önünde şu sözü veriyorum ki; Şayet Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsem 2 yıl içinde Muğla sınırları içinde bulunan tüm yapıların statik kontrollerini teknolojinin en son geldiği yöntemlerle yapıp; görev sürem olan 5 yılın sonuna kadar da depreme dayanıksız tüm yapıların dönüşümünü sağlayacağım. Kısacası Muğla’yı depreme hazırlayacağım” dedi.

HABER: SİNEM KARAKAYA

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.