Gümüşlük Festivali başlıyor

DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin tanıtımı amacıyla Trafo Bodrum, ‘Hakan Aykan Kültür Sanat Merkezi’nde sponsor firmaların ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un...

Gümüşlük  Festivali başlıyor

DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin tanıtımı amacıyla Trafo Bodrum, ‘Hakan Aykan Kültür Sanat Merkezi’nde sponsor firmaların ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen toplantıya festivalin sanat danışmanı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu ev sahipliği yaptı.

26 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl da 3 ayrı konseptle kapılarını müzikseverlere açacak. Klasik müzik konserleri, “Taşta” başlığı altında 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağında; son iki yıldır festival bünyesinde gerçekleşen “Suda” ve “Kumda” konserleri ise Gümüşlük sahilinde izleyici ile buluşacak. “Suda” ve “Kumda” konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken; 11 yıldır genç yetenekler yetiştiren Gümüşlük Festival Akademisine eğitim sponsoru olarak destek verecek olan Bosch, festivalde etkinlik sponsoru olarak da yer alacak.

Sponsorlar: Festivali desteklemeye devam edeceğiz

Trafo Bodrum, ‘Hakan Aykan Kültür Sanat Merkezi’nde 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya gelen festival sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay ve destekçi firmaların yetkilileri toplantıda birer konuşma yaptı.

Toplantıda ilk olarak konuşan ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyano virtüözlerinden biri olan Gülsin Onay, sponsorlara katkılarından dolayı teşekkür ederek, festival programı hakkında bilgi verdi. Onay, katkı veren firmaların yetkililerine, “Bugünlere siz değerli destekçilerimizin katkılarıyla geldik. Müzik, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir unsur. Güzel bir festival dönemi geçirmeyi diliyoruz” dedi. Toplantıya DenizBank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel ile birlikte katılan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, festivale sürekli destek verdiklerini belirterek, “Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10 yıldır desteklediğimiz ve değer verdiğimiz bir oluşum. Kıymetli Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu’nun büyük emekleri ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un destekleriyle buralara gelişini her yıl daha da geliştiğini bizzat izliyorum. Bu mücadelenin yaşatılmasına Denizbank olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Festivalin bir diğer destekçisi Uludağ Premium’un Marka Müdürü Ceylin Erbak Aytekin ise yaptığı konuşmada “Böylesine anlamlı bir etkinliğe dahil olmaktan mutluyuz. Spordan, sanata, bilime kadar birçok etkinliği firma olarak destekliyoruz. Uludağ Premium olarak Bodrum’da böylesine değerli bir etkinliğe katkı vermekten gururluyuz” dedi. Toplantıda son olarak söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, festivali ilk yılından beri desteklediğini belirterek, festivali düzenleyenlere teşekkür etti. Başkan Mehmet Kocadon sözlerini şöyle sürdü; “Festival, zincirin halkalarından biri, turizme, sektöre destek sağlıyor. Akdeniz çanağında en güzel etkinliklerin yapıldığı yerdir Bodrum ve Bodrum televole kültürü değildir. Sanatın birleştirici ruhuyla, dünyaya kardeşlik ve barış mesajı veriyoruz”… Toplantı konuşmaların ardından çaylı sohbet şeklinde devam etti.

Festival yıldızları konuk edecek

Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını, Piyanist Eren Levendoğlu’nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı DenizBank ana sponsorluğundaki 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl ülkemizin yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika’dan gelecek müzisyen konuklar, 6 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verecek.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.