Gübre Takip Sistemi hayata geçiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gübrelerin fabrikada paketlenmesi aşamasından, çiftçinin arazisinde kullanmasına kadar DNA molekülleri ile takibini yapabilmek, sahte tağşiş gübrelerin önüne geçmek, bazı gübrelerin...

Gübre Takip Sistemi hayata geçiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gübrelerin fabrikada paketlenmesi aşamasından, çiftçinin arazisinde kullanmasına kadar DNA molekülleri ile takibini yapabilmek, sahte tağşiş gübrelerin önüne geçmek, bazı gübrelerin başka amaçlarla kullanılmasını önlemek amacıyla bir çalışma başlattı.

Bu amaçla Muğla, Denizli ve Aydın İllerindeki tüm gübre dağıtıcı belgeli bayilere, gübre üretici/ithalatçı lisanslı firmalara ve teknik personele yönelik Gübre DNA Uygulaması ve Karekodlu Barkod uygulaması hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime 500 kişi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İl Müdürü Şakir Fırat Erkal yaptı. Erkal, konuşmasında gübre denetiminin topraklarımızın sürdürülebilirliği açısından, insan sağlığı açısından ve güvenlik açısından önemine değindi. Takip sistemi ile denetim ve kontrolün daha kolay olacağına vurgu yapan Erkal, eğitimin önemli olduğunu ve katılımcıların can kulağıyla dinlemesi gerektiğini söyledi ve katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Konu hakkında ön bilgiyi Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarımsal Mekanizasyon ve Bitki Besleme Dairesi konu sorumlusu Rasim Topçu verdi. Ardından proje ortağı yüklenici kuruluş uzmanı Sinan Atasagun sistemi anlattı.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.