Görevine dönmek için imkansızı başardı

Başbakan Binali Yıldırım’ın Muğla’da katıldığı bir program için Seydikemer ilçesine göreve giderken geçirdiği kazada ağır yaralanan ve ayağa kalkmasına güçlükle bakılan Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube...

Görevine dönmek için imkansızı başardı

Başbakan Binali Yıldırım’ın Muğla’da katıldığı bir program için Seydikemer ilçesine göreve giderken geçirdiği kazada ağır yaralanan ve ayağa kalkmasına güçlükle bakılan Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Cüneyt Bilen, görev aşkıyla imkansızı başararak yeniden ayağa kalktı. Cüneyt Bilen; "Bir doktor 'malulen emekli olacaksın, seni ihtiyaçlarını giderebilecek hale getirsek ne mutlu bize' demişti, bu beni daha da kamçıladı. Tedavi gördüğüm odamda iki tane Türk bayrağı var; biri küçük biri büyük. Hep duvara baktığım için gözüm hep o bayraktaydı. O bayrak da beni çok motive etti" dedi.

Batuhan Altın

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Binali Yıldırım’ın Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki programında göreve giden Muğla İl Emniyet Güvenlik Şube Müdürü Cüneyt Bilen, başka bir araçla çarpışması sonucu ağır yaralandı. Sevk edildiği hastanede 6 gün yoğun bakımda kalan ve tekrar eskisi gibi ayağa kalkmasına imkan verilmeyen Güvenlik Şube Müdürü herkesi şaşırttı. Kaza sonrası sedyeyle geldiği termal tesiste kendisine mücadele etme sözü veren Bilen, görev aşkı ve yattığı odasının tavanında asılı Türk bayrağının verdiği güçle 4 ayda sağlığına kavuştu.

"Bana ihtiyaçlarını anca karşılarsın demişti"

Kaza sonrası hastanedeki bir doktorun kendisine, “malulen emekli olacaksın, seni ihtiyaçlarını giderebilecek hale getirsek ne mutlu bize” sözlerini söylediğini belirten Bilen, bu sözlerin ümidini kırmak yerine kendini daha da çok kamçıladığını ve hep ayağa kalkma sözü verdiğini dile getirdi.

İki omzu, iki dizi, bazı kaburga kemikleriyle kol ve bacaklarında kırıklar olan ve ameliyatlar sonucu 39 vida ve 2 protezle hayata tutunan, hareket kabiliyetini önemli ölçüde yitiren Bilen, İzmir Valiliği bünyesindeki Balçova Termal Tesislerinde tedaviye başladığını belirterek, "Fizik tedavi görmek için buraya geldim ve beni ayağa kaldırmayı başardılar. Bu tabi önce Allah’ın takdiri ve izniyle oldu çünkü ben hep dualara inanan bir insanım, Allah’ıma sığınmıştım. Milletimiz de hiç dualarını eksik etmedi. Türkiye’nin her yerinden ziyaretçilerim geldi. Bu da bana büyük moral veriyordu, şevkimi daha arttırdı. İçimdeki bayrak sevgisi, görev aşkı bunlarla birlikte dualar ve hocalarımın gayretiyle göreve bir an önce dönmek istiyorum. Sedye pozisyonunda ambulansla geldim. Yavaş yavaş tekerli sandalye, çift değnek, ondan sonra tek değnek derken tay tay çocuklar gibi yürümeye başladım" dedi.

"Her gün odamın tavanında asılı Türk bayrağına baktım"

İçindeki görev aşkıyla kendisini her gün ayağa kalkmak için telkin ettiğini anlatan ve tekrar görevine dönmek için gün sayan Bilen, "15 yaşında polis kolejine girdim, devletimin ve milletimin verdiği vergilerle yemeğimi de yedim, üstüme başıma da bakıldı, tırnak makasına varıncaya kadar her şey verildi bize. Hep milletimiz sayesinde. Bundan dolayı görev aşkım çok fazla benim. Tedavi gördüğüm odamda iki tane Türk bayrağı var; biri küçük biri büyük. Hep duvara baktığım için gözüm hep o bayraktaydı. O bayrak da beni çok motive etti. Zaten sol göğsümüzdeki emniyet yıldızının içinde de Türk bayrağı var, bundan da gurur duyuyoruz. Tekrar onu takacağım göğsüme" dedi.

Tedavi gördüğü Balçova Termal Tesislerinin sağlığına kavuşmasında çok etkili olduğunu ve dünyanın birçok yerinden insanların tesise geldiğine dikkat çeken Cüneyt Bilen, sözlerine şöyle devam etti: "Burada Almanya’dan, İsveç’ten, Danimarka’dan insan gördüm. Kendileriyle konuşma fırsatım da oldu. Buranın kıymetini oradaki insanlar biliyorlar. Dikkat ediyorum kendi değerlerimizi sırf fizik tedavi alsınlar diye, Almanya gibi ülkelere gönderiyorlar. Halbuki Almanya’dan buraya gelip de 6-7 ay kalan insanlar var. Burası milli bir tesis ve çalışan kadrosu tam oturmuş, fizyoterapistleri, teknikerleri, masörleri, hekimleri olsun tamamıyla tıbbi bir mücadele var. Herkese burayı tavsiye ederim. Polisimizin, askerin operasyonları var onların da Allah göstermesin yaşadıkları sıkıntılarda bu nimetten faydalanmalarını isterim."

Yurt dışından hastaların da tercihi

Türkiye ve yurt dışından her yıl çok sayıda hastanın kendilerine geldiğini, uyguladıkları farklı teknikler ve cihazlarla, kürler sayesinde hızlı sonuçlar alabildiklerini belirten Balçova Termal Başfizyoterapisti Olcay Derya Gülören ise şunları söyledi:

"Cüneyt Müdür buraya geldiğinde üzücü bir seviyedeydi. Sedyeyle transfer edildi bize. Ama kendisinin azmi, mesleğe dönme azmi, iyileşme arzusu ve bizim de bütün olanaklarımız birleşince çok güzel bir sonuç ortaya çıktı. Yaklaşık 4 ay gibi bir sürede Cüneyt Müdürüm toparladı ve çok iyi bir seviyeye geldi. Bizim burada bütün fizik tedavi imkanları bununla birlikte tesisimizin diğer imkanlarını da kullanarak iyi bir tedavi sunduğumuzu düşünüyorum. Fizik tedavi, elektro terapi, parafin, masaj uygulamaları, havuzda egzersiz, birebir fizyoterapi eğitimi ve özellikle onunla çok yol kat etti. Bu tesisimizde özellikle havuzların olması, suyun da bu tedaviler de kullanılması bize artı özellik kazandırıyor. Bir çok insan tedavi olmak için yurt dışına giderken, biz yurt dışından bir sürü konuk ağırlıyoruz. Hem tedavi hem konaklamak için bizi tercih ediyorlar, biz de çok mutlu oluyoruz."

Diğer hastalara da moral oldu

Tesiste tedavi gören diğer hastaların da Cüneyt Müdürün sağlığında kaydettiği ilerleme sayesinde inançları arttı. Aynı Cüneyt Müdür gibi trafik kazası geçiren Sercan Kepenek (25) isimli hasta da Cüneyt Bilen’in mücadelesinin kendilerine moral olduğunu belirterek, "Cüneyt beyi ilk gördüğümüzde sedyeyle gelmişti şimdi ise yürüyor. Bu bizi de heyecanlandırıyor. Tedaviye inancımızı da arttırdı onu öyle görmek güzel. Onu gördüm, şu an ben de yürüyebileceğime inanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan Cüneyt Bilen'i Türkiye'nin dört bir yanından ziyaret edenler olduğu gibi Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yalnız bırakmadı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.