“Gökgedik’te doğa katliamına geçit yok”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Yatağan İlçesine bağlı kırsal Gökgedik mahallesinde, feldspat madeni çıkarmak amacıyla, köylülerin tek geçim kaynağı olan asırlık çam fıstığı ağaçlarının kesilmek istenmesi girişimine...

“Gökgedik’te doğa katliamına geçit yok”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Yatağan İlçesine bağlı kırsal Gökgedik mahallesinde, feldspat madeni çıkarmak amacıyla, köylülerin tek geçim kaynağı olan asırlık çam fıstığı ağaçlarının kesilmek istenmesi girişimine karşı köylülere destek oldu. CHP’li Alban, “sermaye uğruna doğanın talan edilmesine, köyün tek geçim kaynağı olan çam fıstığı ağaçlarının kesilmesine geçit vermeyeceğiz” dedi.

Yatağan ilçesine bağlı kırsal Gökgedik mahallesinde yaşayanlar, geçim kaynakları olan çam fıstığı ağaçlarının bir maden firması tarafından kesilip yok edilmesine karşı direnişe geçti. Yaklaşık olarak 4 yıldır köyde sınırlı bir alanda faaliyet gösteren maden firması, saha genişletme çalışması adı altında köydeki ağaçları kesmek istedi. Köylülerin direnişine, önceki gün köyü ziyaret ederek konuyu yerinde gören CHP’li Alban’dan destek geldi.

“Köylünün hakkını savunacağız”

Köylünün tek geçim kaynağı olan fıstık ağaçlarının, maden firmasının genişleme çalışması adı altında yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Alban, sermayeye karşı köylünün haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

AK Parti iktidarının, rant odaklı ekonomi programları nedeniyle, maden ve yapı malzemesi çıkarımı yüzünden ülkenin her karış toprağının tahrip edilmesine izin verdiğini, bu politikalarından dolayı en çok zarar gören bölgelerin başında Ege Bölgesi’nin geldiğini vurgulayan Alban, “AK Parti'nin ekolojik dengeyi bozan yağma ve talan politikalarına karşıyız. Bunun için hukuk çerçevesinde, köylülerimizle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Suyumuza toprağımıza göz diktiler”

AK Parti döneminde, toprak kanunlarında yapılan değişikliklerle verimli tarım alanlarının imara açıldığını ve tarımsal üretimin gerilediğini belirten Alban, “dünyada besin stokları kendine yeten ülkelerden biri iken, Türkiye buğday gibi temel tarım ürünlerini bile ithal etmeye başladı. Ekolojik alanlar, önemli doğa alanları, orman alanları, yaylalar, meralar ve sulak alanlarda HES, termik santral, nükleer santral, maden ocağı, taşocağı vb. her türlü yatırımın yapılabilmesine olanak tanındı. 16 yıldır ciddi bir yağma ve talan bilançosu ortaya çıkmıştır” dedi. CHP’li Alban, konunun her şart altında takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.