Göçmenden adım atacak yer yok!

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenler özellikle Bodrum’da günlük yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Bir çok esnaf göçmenlerden şikayetçi olarak önlem alınmasını istedi.Yasa dışı yollardan...

Göçmenden adım atacak yer yok!

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenler özellikle Bodrum’da günlük yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Bir çok esnaf göçmenlerden şikayetçi olarak önlem alınmasını istedi.

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak Suriyeliler sahilleri adeta yol geçen hanına çevirmelerinin yanında günlük hayatı da olumsuz etkilemeye başladılar. Ülke genelinde sayıları 3 milyonu geçen Suriyeliler, Bodrum’da vatandaşları ve esnafları canından bezdiriyor. Bodrum ilçesinde bazı esnaflar, pazar yerinde yatıp kalktıklarını söyledikleri göçmenlerin rahatsızlık vermeye başladığını belirterek yetkililerden önlem almalarını istediler.

Salı günleri giyim, cuma günleri ise gıda pazarı olarak hizmet veren esnaflardan bazıları, kaçak göçmenler dolayısıyla pazar yerinden pis kokular yükseldiğini öne sürdü. Pazarın müdavimlerinden Ersen Kontaş, bu duruma artık bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, "Bu pazardan aldıklarımızı nasıl eve götüreceğiz de çocuklarımıza yedireceğiz. Toplum sağlığına zararı olan bir yer şuan burası. Bunlar neden oluyor? Suriyeli arkadaşlar burada kalıyorlar. Tuvaletlerini de buraya yapıyorlar. Yattıkları yerde burası. Burası resmen fosseptik kokuyor. Buradan aldıklarımızı da götürüp yiyeceğiz. İnsanlar da alışveriş yapıyor" diye konuştu.

Bazı pazarcılar ise, tezgahlarını kurmak için sabah geldiklerinde göçmenlerle karşılaştıklarını, durumdan rahatsız olduklarını ifade etti.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.