Göçmen kaçakçılığında azalma

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığına karşı gece gündüz görev yaparak denetimleri sıklaştırırken, alınan tedbirler sayesinde Muğla kıyalarında yaşanan göçmen kaçakçılığında ciddi oranda...

Göçmen kaçakçılığında azalma

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığına karşı gece gündüz görev yaparak denetimleri sıklaştırırken, alınan tedbirler sayesinde Muğla kıyalarında yaşanan göçmen kaçakçılığında ciddi oranda azalma olduğu öğrenildi.

Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere deniz yolu ile Muğla kıyılarından yasa dışı geçişlerde azalma yaşandı. Geçtiğimiz yaz sezonunda yoğun girişlerin yaşandığı başta Bodrum ilçesi olmak üzere Jandarma sorumluluk bölgesinde 7/24 sıkı denetim, tedbir ve önlem alınması sonucu, sığınmacılar ve diğer ülke vatandaşlarının Yunan adlarına kıyısı bulunan diğer illere yöneldiği görüldü.

Başta Türkiye’ye sınır ülkelerdeki iç karışıklıklardan kaçan ve Avrupa ülkelerine gitmek için umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar geçiş kapısı olarak gördükleri Muğla kıyılarında Jandarma başta olmak üzere Sahil Güvenlik ve polisin önleyici tedbirlerini arttırması ile kaçışlarda azalma oldu. Muğla İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanlarında hava şartlarına bakmaksızın denetimlerini ve tedbirlerini arttırırken, sığınmacılar ve diğer ülke vatandaşlarının kaçış noktalarında gece gündüz demeden sıkı denetim yapıyor. Özellikle Bodrum kıyılarında ekip sayısı arttırılırken, organizatörlere karşı düzenlenen operasyonlar sonucu yakalanan organizatörler tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

Hayatlarını tehlikeye atma pahasına umuda yolculuk yapmak isteyenlere karşı uyarılarını da sürdüren Jandarma ekipleri, bu amaçla mesai gözetmeksizin sıcak, soğuk ve fırtınalı havalarda muhtemel kaçış noktalarında denetim yapıyor. Organizatörler tarafından alınmak üzere değişik noktalarda bekletilen her bölge gece gündüz didik didik jandarma tarafından aranırken, yapılan denetim ve toplum destekli güvenlik anlayışı çerçevesinde göçmen kaçaklığı olaylarında ciddi bir azalmanın ortaya çıktığı öğrenildi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.