Göcek’in sokakları daha güzel

Fethiye Belediyesi tarafından Göcek’te 4 bin 200 m² alanda sokak güzelleştirme çalışması yapılarak hizmete açıldı. Yol döşemelerinin washbeton ile kaplatılan caddede, peyzaj ve oturma grupları gibi birçok güzelleştirme...

Göcek’in sokakları daha güzel

Fethiye Belediyesi tarafından Göcek’te 4 bin 200 m² alanda sokak güzelleştirme çalışması yapılarak hizmete açıldı. Yol döşemelerinin washbeton ile kaplatılan caddede, peyzaj ve oturma grupları gibi birçok güzelleştirme çalışması gerçekleştirildi. Bölge esnaflarının, cadde üzerindeki binaları pastel renklere boyadığı görüldü. Başkan Saatcı, “Tabi bizim için 4 bin m² yolun açılışı heyecan yaratmıyor. Farklı bir şeyler ortaya koyarsanız, ancak o zaman heyecanlanırsınız. Maalesef ucube büyükşehir yasasından sonra beldelerimizi ve köylerimizi mahalleye dönüştürüp, ilçe belediyelerinden tüm yetkileri alıp, ‘sen sadece yolun üstüyle uğraş, çöpünü topla’ diyerek, dar bir çemberin içerisine bizleri hapsettiler” dedi.

Göcek gibi dünya markası olan bir beldenin en işlek sokağı olan Çarşı Caddesi’ne, washbeton diye tabir edilen özel taş döşemeleri yapıldı. Güzelleştirme çalışmaları kapsamında binalar pastel renklere boyandı. Tabela ve klima ünitesi kirliliğinin ortadan kaldırılması vatandaş ve belediye işbirliğinde sağlandı. Sokaklara şehir oturma grupları koyularak ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturuldu. Cadde için mütevazi bir açılış töreni gerçekleştirildi. Fethiye Belediye Bandosu Göcek sokaklarında konser verdi.

“Ucube yasaya rağmen”

Açılışta konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Göcek Beldemizde, Belediyemiz ve Vatandaş işbirliğinde sokak güzelleştirme projemizi tamamladık. Tabi bizim için 4 bin m² yolun açılışı heyecan yaratmıyor. Farklı bir şeyler ortaya koyarsanız, ancak o zaman heyecanlanırsınız. Maalesef ucube büyükşehir yasasından sonra beldelerimizi ve köylerimizi mahalleye dönüştürüp, ilçe belediyelerinden tüm yetkileri alıp, ‘sen sadece yolun üstüyle uğraş, çöpünü topla’ diyerek, dar bir çemberin içerisine bizleri hapsettiler. Gönül arzu ederdi ki, Rahmetli Behzat Akdolun ağabeyimizin ismini verdiğimiz sahil yolundan bu çalışmalara başlasaydık. Ama ne yazık ki, burayla ilgili de 40 aydır izin bekliyoruz! Ankara bürokrasisinden 15 yıldır ülkeyi idare edenlerin bile şikayet ettiği bir dönemde, bizlerde Fethiyeliler olarak bürokrasiyi aşamadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu çalışmalarda yanımızda olan tüm esnaflarımıza, çalışma arkadaşlarıma ve Kara mühendisliğe teşekkür ediyorum. Bu yol Göceklilerindir. Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle kullanın” dedi.

“İnlice ve Göceklilere ücretsizdir”

İnlice plajıyla ilgili konuya da değinen Başkan Saatcı, “Kamuoyunda İnlice plajının kullanımıyla ilgili sıkıntılı bir ortam var. 3 yıldır biz bu işi karşılıklı istişare ile hallettik. Hiç kimse bizim bu saatten sonra farklı bir tutum içerisinde olacağımızı düşünmesin. İnlice İnlicelilerindir, Göceklilerindir. Nüfus cüzdanında Göcek ve İnlice yazan veya ikametgahı Göcek ve İnlice olan tüm vatandaşlarımız İnlice plajını ücretsiz kullanacaklardır. Ancak arkadaki çadır ve karavan turizmi olarak kullanılan yerlerdeki kalan arkadaşlarımızın sahili, lavaboları kullanılabilmeleri için arkadaki yolun kapatılması güvenlikle ilgilidir. Arkadaşlarımız ön kapıdan geçerek kullanabilirler. Bizim hoşgörü kültürüyle, elimiz her zaman açık. Ama devletin parasıyla telleri keserek bir yere varamayız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.