Gizli Cennet: Geyik Kanyonu

Kaymakamlık tarafından hazırlanan “Doğal Cennet Geyik Kanyonu” projesi  Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunuldu. ‘Başarılı projeler’ arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandı.Tarihi, Kültürel...

Gizli Cennet: Geyik Kanyonu

Kaymakamlık tarafından hazırlanan “Doğal Cennet Geyik Kanyonu” projesi  Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunuldu. ‘Başarılı projeler’ arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandı.

Tarihi, Kültürel ve Doğal güzellikler yönünden çok zengin olan Muğla’nın “Gizli Doğa Cenneti” olarak nitelendirilen,   Ula ilçesine bağlı Arıcılar mahallesi sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki ‘Geyik Kanyonu’, eşsiz görünümdeki şelaleleri, irili ufaklı mağaraları, endemik bitki örtüsü, yaban hayatı ve yürüyüş  parkuru ile son yıllarda doğaseverlerin ve fotoğraf sanatçılarının yoğun ilgisini çekiyor.

Adını, geyiklerin geçiş güzergahından alan, yerli ve yabancı dağcıların kamp kurduğu Kanyonda, ziyaretçiler kent hayatının karmaşasından uzaklaşıp doğa ile iç içe olmanın huzurunu yaşıyorlar.

Kanyonu daha geniş kitlelere tanıtmak, daha fazla sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ile buluşturmak amacıyla Ula Kaymakamlığı tarafından iki yıldır ciddi çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda Kaymakamlık tarafından hazırlanan “Doğal Cennet Geyik Kanyonu” projesi, 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunuldu. ‘Başarılı projeler’ arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Ula Kaymakamı Ali Yılmaz Geyik Kanyonu’nun turizme kazandırılması için proje kapsamında;  ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik alanlar, mesire yeri ve seyir terasları oluşturulacağını, yıllık ortalama 2 bin olan ziyaretçi sayısının ilk etapta 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaymakam Yılmaz, bölgenin doğa turizmi, trekking ve ilerleyen dönemlerde agro (çiftlik) turizmi ve geriatri faaliyetlerinde önemli bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, bölgede turizm çeşitliliğini artırarak  yöre halkı için de yeni istihdam olanakları sağlanacağını söyledi.

Ziyaretçilerin kanyondaki gezilerinin her noktasında ayrı bir güzellikle karşılaşacağına işaret eden Kaymakam Yılmaz, şu bilgileri verdi:

“Fauna açısından da oldukça zengin olan Kanyonda, ziyaretçilerin mağara içlerinde sarkıt ve dikitleri, irili ufaklı çok sayıda şelaleyi, endemik bitki türlerini, sığla ağaçlarını görebilirler ve dağ keçilerine rastlayabilirler. Bölgede yetiştirilen doğal ürünleri de sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunacağız”

Bölgede yaşayanların tamamına yakınının arıcılıkla uğraştığına da dikkat çeken Yılmaz, proje kapsamında yöre halkına arıcılık eğitimi verildiğini, öte yandan yabancı ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunabilmek amacıyla yöre gençlerine İngilizce kursları vermeyi planladıklarını, böylece köy halkından öncelikle gençlerin kişisel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı planladıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.