Girişimcilik Kongresi gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Üçüncü Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi 13-15 Ekim tarihleri arasında...

Girişimcilik Kongresi gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Üçüncü Uluslararası Girişimcilik, İstihdam ve Kariyer Kongresi 13-15 Ekim tarihleri arasında Fethiye’de gerçekleştirildi. Y Kuşağı, Girişimcilik ve İstihdam ana temasıyla düzenlenen kongrede Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil yer aldı.

İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen kongreye, Vali Vekili Fethi Özdemir, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, MSKÜ Rektörü Vekili Prof. Dr. Volkan Coşkun, İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Marangoz’un yanısıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurlu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil şunları kaydetti: “Bizler; Muğla ili Oda ve Borsaları olarak ilimiz ekonomisinin geliştirilip, yaşayanların refah seviyesinin yükseltilmesi için gönüllü olarak çalışmaktayız. Bu çalışmaları yürütürken kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğini çok önemsiyoruz. Hazırladığımız ulusal ve uluslarası projelerle ilimiz ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında girişimciliği özendirici çalışmalara da yoğunlaşmış durumdayız. Girişimcilik eğitiminin, en az tecrübe kadar gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda kongrenin ana başlığı olan girişimciliğe bakış açımızı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Girişimcilik, günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda, ekonomik büyüme ve kalkınmanın, küresel rekabet ortamında ayakta kalmanın, yeniliklerin ve istihdam yaratma gücü ile ülke ekonomisinin gelişmesinin temel dayanaklarından biridir. Girişimcilik sadece ekonomiye değil, ülke vizyonuna, toplumun geleceğe bakışına da katkı sağlayan bir husustur. Piyasada iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan bireyler yetiştirmek gerekliliği, ülkemiz için olduğu kadar Muğla ili için de geçerlidir. Ülkemiz ekonomisinin temel yapı taşı olan KOBİ’lerimizin amacı, devlet destekleri ile kendi işlerini sağlıklı bir şekilde kurmak, başarılı olmak, büyütmek, yeni istihdamlar yaratmak ve böylelikle aile ve ülke ekonomimizi ferah bir düzeye çıkarmak olmalıdır. Girişimcilik ruhunu canlandırmak, alt yapıyı sağlamak, eğitim anlamında yol haritasını sunmak, her şeyden önce gençlerimizi girişimciliğe özendirmek ve destek olmak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi görev edindik. Öğrencilerimiz, gençlerimiz üniversitelerden mezun olduktan sonra devletten ya da sadece resmi kurumlardan beklenti içinde olmamalıdır. Kendi işyerlerini kurmaları açısından da girişimci ve donanımlı olmalıdırlar. Muğla’mızda iş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimcilerimizi, özellikle kadın ve genç girişimcilerimizi daha çok görmek istediğimizi de buradan ifade etmek istiyorum.”

Kongre iki gün boyunca farklı konu başlıklarında çeşitli panellerle gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.