Girgin’den Lozan ve Basın Bayramı mesajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin basında sansürün kaldırılışının ve Lozan barış antlaşmasının yıldönümü olan 24 Temmuz’da kamuoyuna önemli mesajlar verdi.CHP’li Girgin; ‘’24 Temmuz’un Türk milleti için...

Girgin’den Lozan ve Basın Bayramı mesajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin basında sansürün kaldırılışının ve Lozan barış antlaşmasının yıldönümü olan 24 Temmuz’da kamuoyuna önemli mesajlar verdi.

CHP’li Girgin; ‘’24 Temmuz’un Türk milleti için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılmasıyla özgürlüğün, Lozan’la bağımsızlığın bayraklaştığı, Türk tarihinin en önemli günlerinden biridir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte bu günün önemi bir kez daha anlaşılmaktadır.’’ diyen Girgin açıklamalarına şöyle devam etti;

‘’Basında sansürün en yoğun şekilde yaşandığı, basın kuruluşlarının şaibeli ihalelerle havuz şirketleri haline getirildiği, basın, yayın organlarının siyasi baskılarla sindirildiği, gazete ve televizyon editör ve yöneticilerinin iktidardan gelen telkin ve tavsiyelerle işten çıkarıldığı, basın mensuplarının sadece işlerini yaptıkları için tutuklandığı ve Türkiye Gazeteciler Sendikasının 2017 yılı verilerine göre 142 gazeteci ve medya çalışanının tutuklu bulunduğu bu kara dönemde ‘Basında Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü’ü olan 24 Temmuz’un önemine bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özgür basın demokrasinin sigortasıdır. Birileri kendi iktidarlarını güçlendirmek için 4. Erk olarak gördüğümüz basını, yani toplumun ortak bilinç ve vicdanını sürekli yaralamaktadırlar. Oysa bilmedirler ki basın özgürlüğü sadece bizlerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sesi ve güvencesidir. Belki baskıyla basını günü birlik yönlendirebilirsiniz ama toplum vicdanını, toplumun sesini asla sürekli olarak kısamazsınız.’’ Diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Girgin; ‘’Ayrıca 24 Temmuz’un birilerinin tartışmaya açmaya, karalamaya çalıştığı Lozan, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tam bağımsız Türkiye’yi dünyaya kabul ettirdikleri bir önemli gündür.

‘’Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’’ Diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük’ün savaş meydanlarında Türk halkıyla birlikte kazandığı büyük zaferi, İsmet Paşa Lozan’da taçlandırmıştır.

Lozan barış antlaşmasının 95. Yıldönümünü yürekten kutluyor, cumhuriyeti kuran Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum.’’ diye sözlerini bitirdi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.