Girgin: “Muğla hak ettiğini alamıyor”

Muğla ili genel bütçeye sağladığı katkının ancak yüzde 17’sini yatırım ve hizmet olarak alabiliyor. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, bu tabloyu meclis gündemine taşıyarak, Muğla’nın genel bütçeden neden hak ettiği...

Girgin: “Muğla hak ettiğini alamıyor”

Muğla ili genel bütçeye sağladığı katkının ancak yüzde 17’sini yatırım ve hizmet olarak alabiliyor. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, bu tabloyu meclis gündemine taşıyarak, Muğla’nın genel bütçeden neden hak ettiği payı alamadığını sordu. Girgin, Muğla’yı hak ettiği yatırımların yapılmasını istedi.

Başta turizm, vergi gelirleri, ihraç ürünleri olmak üzere Muğla ili her yıl genel bütçeye büyük katkılar sağlarken, bu katkının ancak yüzde 17’sini yatırım ve hizmet olarak alabiliyor.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM tatile girmeden meclis genel kurulunda yaptığı bir dakikalık konuşmada; Genel bütçeye büyük katkı sağlamasına rağmen, Muğla’nın bütçeden yeterli yatırım ve payı neden alamadığını sordu.

CHP’li Girgin konuşmasında şunları söyledi;‘’Muğla 13 bin kilometrekare yüzölçümüne sahip bir il. 1480 km kıyı uzunluğu ile bir çok ülkenin kıyı uzunluğundan daha büyük bir il. Tabi ki bu kıyıları korumak kolay değil ve belirli bir maliyet gerekiyor. Dünya gelirinin yüzde 10’u turizmden elde ediliyor ve ülkemizde 26 milyar dolarlık turizm geliriyle turizmde dünya altıncısı. Muğla’nın 2017 yılında devlete kazandırdığı döviz tutarı ise 8 milyar dolar.

Muğla’nın katkısı sadece turizmle de sınırlı değil elbet. Enerji üretiminden, tarım ve orman ürünlerine, madencilikten kültür balıkçılığına, seracılıktan tarla ürünlerine ve arıcılığa kadar bir çok alanda genel bütçeye büyük katkı yapmaktadır.’’

Girgin; “Muğla birçok ilin toplamından daha fazla genel bütçeye katkı yapmasına rağmen hak ettiği yatırımları ne yazık ki alamamaktadır. Genel bütçeye yaptığımız katkının ancak yüzde 17’sini yatırım olarak alabiliyoruz

Muğla’mıza hak ettiği yatırımların yapılması ve genel bütçeye yaptığı katkıya karşı gereken değerin verilmesini talep ediyoruz.’’ Diye sözlerini bitirdi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.