Geri Kazanım istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye’de bin 698 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyette bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin...

Geri Kazanım istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye’de bin 698 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyette bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin geri kazanım projesi Birinciliğe layık görülmüştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılının Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistiklerini açıkladı. Verilere göre 2016 yılını içinde bin 689 atık bertaraf ve geri kazanı tesisi faaliyette bulundu.

Bu alanda Muğla Büyükşehir Belediyesi merkez ve diğer ilçelerde katı atık ve geri kazanım tesislerinin bazılarının hayata geçirken bazılarının da temelini atmıştı. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesinin Geri Kazanım Projesi ise ülke genelinde Birincilik ödülüne layık görülmüştü.

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri Anketi; lisanslı veya geçici faaliyet belgeli tüm atık bertaraf ve geri kazanım tesisleri ile lisansı olmasa da belediyeler tarafından ya da belediyeler adına işletilen düzenli depolama, yakma ve kompost tesislerine uygulandı. Anket sonuçlarına göre 2016 yılında 140 atık bertaraf tesisi ve bin 558 geri kazanım tesisi olmak üzere toplam bin 698 tesisin faaliyet gösterdiği tespit edildi.

44 milyon ton atık bertaraf edildi

Toplam kapasitesi 834 milyon m3 olarak tespit edilen 134 düzenli depolama tesisinde 6 milyon tonu tehlikeli olmak üzere 44 milyon ton atık bertaraf edildi.

Toplam kapasitesi 644 bin ton/yıl olan 6 yakma tesisinde 63 bin ton tehlikeli ve 248 bin ton tehlikesiz olmak üzere toplam 310 bin ton atık bertaraf edildi.

Geri kazanımda 33 milyon ton atık geri kazanıldı

Toplam kapasitesi 424 bin ton/yıl olan 7 kompost tesisinde 140 bin ton atık işlem gördü ve 20 bin ton kompost üretildi. Ayrıca atık geri kazanımı lisanslı 35 beraber yakma (ko-insinerasyon) tesisinde 739 bin ton atık yakılarak enerji geri kazanımı gerçekleştirildi. Lisanslı diğer bin 516 atık geri kazanım tesisinde ise toplam 32 milyon ton metal, plastik, kağıt, mineral vb. atık geri kazanıldı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.