"Gerekirse Artvin'e kadar yürürüz"

Belediye Binası açılışı ve çeşitli ziyaretler için Artvin'in Şavşat İlçesi'nden Ardanuç İlçesi'ne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki konvoyun, Yanıklı Köyü yakınında saldırıya uğraması...

"Gerekirse Artvin'e kadar yürürüz"

Belediye Binası açılışı ve çeşitli ziyaretler için Artvin'in Şavşat İlçesi'nden Ardanuç İlçesi'ne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki konvoyun, Yanıklı Köyü yakınında saldırıya uğraması üzerine İl Binası'nda konuşan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, saldırıyı kınadıklarını söyleyip, "Doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacağız. Gerekirse Muğla'dan Artvin'e kadar yürürüz!" dedi.

Ayrıca, dün Sınırsızlık Meydanında toplanan CHP’liler bu menfur ve bölücü saldırıyı burada da protesto ettiler. Protesto eylemine vatandaşlar da destek verdi.

Türkiye'de terör örgütlerinin hiç hoş olmayan bir davranış sergileyip, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na saldırması nedeniyle toplandıklarını söyleyen ve doğru bildikleri yoldan ayrılmayacaklarını belirten Başkan Mürsel Alban, "Roketatarlı terörist bir grup, Genel Başkanımız'a saldırı girişiminde bulundu. Bu saldırı ise güvenlik güçlerimizin dikkati sayesinde önlendi. Bu bakımdan canını hiçe sayan asker ve güvenlik güçlerimizi kutluyorum."diye konuştu.

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu  ve CHP Konvoyu'na Artvin’de yapılan hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, çatışmada şehit olan askerimize allahtan rahmet, ailesine başsağlığı ve yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Ayrıca, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na, partililerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."diyen CHP İl Başkanı Mürsel Alban, nereden gelirse gelsin terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınadıklarının altını çizdi.

“Bir gider, bin geliriz”

Başkan Alban, "Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin sigortasıdır. Teröristlerin saldırısından korkmayacak ve yılmayacaktır. CHP, 15 Temmuz darbe girişiminde tavrını, net ve tutarlı bir şekilde ortaya koydu. Demokrasiyi, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ilke ve devrimlerini,Türk Bayrağı'nı savunup, CHP'nin bu ülke demokrasisi için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi."dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan bu saldırı, Türkiye'nin demokrasisine, laikliğine, Atatürk'e karşı yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı ile CHP'nin önemini Halkımız'a daha fazla duyurmamız gerekiyor. Mücadelemize aynen devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi yaşadıkça, bizler var oldukça, bu ülkenin birlik beraberliğini bozdurmayacak ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.  Ülkemizi daima birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde tutacağız. Ayrıştırmaya kalkanlara da müsaade etmeyeceğiz. Doğru bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz ve sinmiyoruz. Hepimiz Kemaliz. Bir gider, bin geliriz!" vurgulamasını yaptı.

“Kurşun birliğimize sıkıldı”

"Bugün gerekirse Muğla'dan Artvin'e kadar yürüyerek dahi gideriz. Teröristler ise sadece düştükleri yeri yakabilir, güçlerini sadece kendilerini besleyenlere gösterebilir. Onlar sadece kinden ve öfkeden beslenir. Güçleri bize işlemez, bize sökmez!" diye sözlerini sürdüren Başkan Alban, "Bu saldırıyı yapanlar kadar, ülkeyi bu hale getirenler de sorumludur."dedi.

"Edirne'den Kars'a, Muğla'dan Arvin'e kadar Türk Milleti olarak, bir bütünüz, biriz ve tek yüreğiz!" diyen  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, terörün her türlüsüne de 'Tek Yürek' olarak cevap verilmesinin gerektiğini söyledi.

Bu saldırının ülkenin birlik ve beraberliğine sıkılmış bir kurşun olduğunu belirten Alban, "Cumhuriyet Halk Partisi, dimdik ayaktadır. Programları aksatmadan ve iptal edilmeden var gücüyle, çalışmaları ise daha da çoğalarak devam edecek."diye konuştu.

“Saldırı, aydınTürk Milleti'ne”

İl Başkanı Alban sözlerini şöyle tamamladı: "Gerek 15 Temmuz darbe girişiminde, gerekse daha öncesinde yapılan hukuksuzluklarda, daima, doğrunun, demokrasinin ve halkının yanında olan Genel Başkanımız, Artvin ziyaretinde, hangi örgüte mensup olursa olsun hainlerin saldırısına uğradı. Bu hain saldırı sadece Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı yapılmadı. Bu hain saldırı, ülkemizin birliği, dirliği için mücadele eden, ülkemizin milli menfaatlerini her platformda savunan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, devrimlerini ve ileri görüşlülüğünü benimseyen Aydın Türk Milleti’ne karşı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasinin, barışın ve özgürlüklerin daima yanında olacağız. Atatürk ilke ve devrimlerinin ve de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için mücadelemize devam edeceğiz. CHP olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğusundan batısına, birlik ve beraberlik için çabalayacağız.

Edirne’den Hakkari'ye , Muğla’dan Artvin’e kadar Türk Milleti olarak her zamankinden daha fazla birbirimize kenetleneceğiz. Terörün her türlüsüne tek yürek olarak, birlikte cevap vereceğiz. Hiçbir güç bizleri, doğru bildiğimiz yoldan ayıramayacak.  Ekilir ekin olarak geliriz. Ezilir un olarak geliriz. Bir gider, bin olarak geliriz. Bizi vurmak, sizin için bir kurtuluş olmaz!"

Ayrıca, dün Sınırsızlık Meydanında toplanan CHP’liler CHP Konvoyu ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan menfur ve bölücü saldırıyı burada da protesto ettiler. Protesto eylemine vatandaşlar da destek verdi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.