Genç Girişimciler, kurum ziyaretlerini başlattı

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi üyeleri, kurum ziyaretleri kapsamında Vali Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e bir tanışma ziyareti gerçekleştirdi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine...

Genç Girişimciler, kurum ziyaretlerini başlattı

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi üyeleri, kurum ziyaretleri kapsamında Vali Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e bir tanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi (GGİK), 30 Temmuz Perşembe günü, kurum ziyaretleri kapsamında, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulundu. İlk olarak Muğla Valisi Amir Çiçek’e gerçekleştirilen ziyarette, Vali Yardımcısı Kamil Köten, GGİK Başkanı Yusuf Erol, Başkan Yardımcısı Yusuf Çetin, Üye Tolga Yüksel, Şükran Kardaş ve MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda kurulun doğal üyesi olan Mustafa Murat Can yer aldı. Başkan Yusuf Erol’un kendisini ve kurulunu tanıtmasının ardından bir hoşgeldiniz konuşması yapan Vali Amir Çiçek, girişimcilik ruhunun önemine vurgu yaparak: “Vizyon sahibi genç girişimcilerin bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında buluşarak girişimciliği geliştirmek adına çalışmalar yapmaları, bizler ve Muğla’nın kalkınması için son derece önemlidir.” dedi.

Genç girişimcilerin iş dünyasında daha fazla yer almasının Muğla’ya sağlayacağı katkılar üzerinde duran Vali Çiçek, “Valiliğimizin vizyonlarından biri de genç girişimcileri istihdama yönlendirip ekonomik dinamik oluşturmaktır. Amacımız gençlerin girişimci ruhunu canlı tutmak. Tarım, turizm, enerji, yazılım alanında alt yapımız mevcut. Bu alanlarda sizlerden projeler bekliyoruz. Önemli olan hayal kurmak ve hedef belirlemektir.” şeklinde konuştu. Konuşması sırasında, uzun süredir kurulması planlanan Teknopark’ın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kötekli Kampüsü içerisinde bir alanda başlatılacağının bilgisini veren Vali Çiçek, Milas ilçesinde de Organize Sanayi Bölgesi konusunda alt yapının tamamlandığını ifade etti.

Muğla’da sektörlere bakıldığında en büyük sorunun kalifiye eleman bulmak olduğunu dile getiren Başkan Erol, bu sorunun çözümü hususunda çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu düşünceye destek veren Vali Çiçek, “Bizlere sağlayacağınız katma değerlere ihtiyacımız var.” dedi. Muğla’nın sektörlerine ve eksikliklerine yönelik hazırlanacak olan projelere her zaman destek verilebileceğini ifade eden Vali Çiçek şunları kaydetti: “GEKA, KOSGEB, Valilik Yatırım Destek Ofisi, Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere Odalarımızın proje uzmanları, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleri projelerinize mali ve teknik destek vermek amacıyla hazırlar. Üniversitemiz tüm varlığıyla Muğla için yapılacak olan çalışmalara destek vermeye hazır. AR-GE ve inovasyon çalışmaları ile kurulması gereken iş geliştirme merkezleri yine bu alanda son derece önem arz etmektedir. Bu bölgeden beslenmesi mümkün olan alanlarda kurulacak olan işlerin sürdürülebilirliği yüksek olacaktır. 6 senede yok olan değil, geleceğe taşınan şirketlerin hatta holdinglerin oluşmasını istiyoruz.”

Genç Girişimciler, Başkanlık Makamında

Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesine geçen heyeti, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün makamında ağırladı. GGİK Üyelerini karşısında görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Gürün, üyeleri, Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetki alanları hakkında bilgilendirdi. Büyükşehir Belediyesi Dairelerinin çalışma sistemleri hakkında da bilgi veren Başkan Gürün, 2016 yılı yaz sezonu öncesinde, ulaşım alanında yaşanan tüm sorunların çözülmüş olacağının ve sistemin oturtulacağının müjdesini verdi.

Başkan Gürün’ün konuşmasının ardından söz alan GGİK Başkanı Yusuf Erol, kurulun ve komitenin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. GGİK olarak önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler için Büyükşehir Belediyesinin desteğine ihtiyaç duyacaklarını kaydeden Başkan Erol, Belediyenin yapacağı çalışmalar içinse kurul olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gürün: Üretim Kooperatifleri kurulmalı

Muğla’nın sektörlerine yönelik, girişimciler tarafından hazırlanacak çalışma ve projelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Dr. Gürün: “Muğla denilince akla ilk gelen sektör olan turizmden 6 milyon gelir elde ederken tarımdan elde ettiğimiz gelir ise 7,5 milyon. İktidar partisi küçük işletmeleri kapatarak büyük tarımsal işletmelerin kurulmasına destek vereceğini vurguluyor. Bu elbette bir politikadır. Ancak bu kapatılma vatandaş ve çiftçi bıktırılarak yapılacak ve büyük işletmeler yabancılara satılacaktır. Bu gözden kaçırılmaması gereken bir tehlikedir. Birleşmiş Milletler Raporlarına bakarsanız dünyada en önemli sorun açlık, en önemli sektör tarım/gıdadır. Biz Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hayvancılık, tarım ve zeytinciliği destekliyoruz. Tabi ki bunu kooperatifler aracılığıyla yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 1,5 milyon alım garantili çiçek diktirdik. Muğla’da bunu da hayata geçirmek istiyoruz. Muğla’da her şey dahil hizmet veren oteller peyniri, sütü, sebzeyi, meyveyi nereden tahsis ediyorlar? Bunları neden biz sağlamayalım. Bu amaç doğrultusunda üretim kooperatifleri son derece önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

“Diyalektiğe göre sorun varsa sorunun içinde çözüm de vardır.” diyen Başkan Gürün, “Toprak, üstünde yetiştirdiğin ürün ile kutsaldır.” diyerek tarıma bir kez daha vurgu yaptı. “Benim tek başıma çalışmam, söylemem yada yetkililere iletmek yeterli değil.” Şeklinde konuşan Başkan Gürün: “Hep birlikte adım atmalı ve çabalamalıyız.” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.