Genç çiftçilere 5.4 milyon TL

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi (Hibe Programı ) Değerlendirme sonuçları açıklandı. Muğla’da 3 bin 124 proje başvurusu gerçekleşirken, Muğla il genelinde kabul edilen 182 projeye 5 milyon...

Genç çiftçilere 5.4 milyon TL

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi (Hibe Programı ) Değerlendirme sonuçları açıklandı. Muğla’da 3 bin 124 proje başvurusu gerçekleşirken, Muğla il genelinde kabul edilen 182 projeye 5 milyon 460 bin TL hibe bütçesi ayırıldı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesi "Muğla İli Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu" tarafından tamamlandı.Destek programı çerçevesinde Muğla il genelinde Hayvansal Üretim Projesi olarak 2 bin 916, Bitkisel Üretim Projesi olarak 205, Yöresel Tarım Ürünleri ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretimi, İşlenmesi, Depolanması ve Paketlenmesi konusunda 3 adet olmak üzere toplam 3 bin 124 Proje başvuru olmuştur. Değerlendirme sonuçlarına göre projeler arasından 182 proje destek almaya hak kazandı. Muğla il gelende projelerin desteklenmesi için 5 bin 460 TL bütçe ayrıldı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, şu bilgileri verdi: Muğla İl Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan projeler "asil" ve "yedek" listeler olarak Bakanlık sisteminden alınmış ve onaylanarak 27 Haziran – 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında 5 iş günü süresince İl Müdürlüğü İnternet sitesi ile ilan edilecektir.

Uygulama Takvimi'ne göre askı süreci sonrasında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde sözleşme imzalanması işlemleri gerçekleştirilecektir.  İlimizde projelerin başarılı bir şekilde devam etmesi amacıyla ve genç çiftçilerimize her türlü desteği İl ve İlçe Müdürlüğü personellerimiz sağlayacak olup, projenin Muğla'mıza hayırlı olmasını dilerim.”

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.