Geleceğin Turizm Elçileri uğurlandı

“Discover The World For Children” projesi kapsamında Ukrayna’dan, Türkiye’ye gelen 30 kimsesiz çocuk 1 haftalık tatilin ardından Dalaman Havalimanından hediyelerle uğurlandı. Kimsesiz çocukları havalimanında Dalaman Kaymakamı...

Geleceğin Turizm Elçileri uğurlandı

“Discover The World For Children” projesi kapsamında Ukrayna’dan, Türkiye’ye gelen 30 kimsesiz çocuk 1 haftalık tatilin ardından Dalaman Havalimanından hediyelerle uğurlandı. Kimsesiz çocukları havalimanında Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç uğurladı.

Anex Tour’un sosyal sorumluluk projesi “Discover The World For Children” kapsamında Ukrayna’da bulunan 4 farklı yetimhaneden sanat ve spor alanındaki başarıları kriter alınarak seçilen 30 kimsesiz çocuk 1 hafta boyunca Fethiye ve Dalaman’da hem tatil yaparak hem de sosyal etkinliklere katılarak bölgeyi ve Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Dalaman Havalimanını işleten firma olarak aynı zamanda Ukrayna fahri konsolosu olduklarını hatırlatan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Anex Tour sosyal sorumluluk projesi kapsamında 30 Ukrayna’lı kimsesiz çocuğu Türkiye’ye getirerek ağırladı. Ukrayna fahri konsolosu olmak bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Çocuklara ülkenin, Dalaman’ın güzelliklerini tanıtmış oldular. Bizde havalimanı olarak kendilerini destekledik” diye konuştu.

“Geleceğin Türkiye sevdalıları”

Organizasyonu Ukrayna’da daha da yaygınlaştırmayı istediklerini ifade eden Güvenç, “Çocuklarımızı hediyelerini vererek uğurladık. Anex Tour’a bu projesinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer ülkelerde de bu tür organizasyonlar yapmak arzusundayız. Bu çocuklar bizimde çocuklarımız. Dünya kardeşliğine, Dünya çocuklarının dayanışmasına katkıda bulunmaktan mutlu olduk. Bu çocuklar aynı zamanda geleceğin Türkiye gönüllüleri, Türkiye sevdalıları olacaklar” dedi.

Ukrayna’dan gelen yolcu sayısında yüzde 100 artış

Ukrayna’da büyük bir potansiyel olduğunun altını çizen Genel Müdür Güvenç, şunları kaydetti: “Anex Tour operatörü Ukrayna’da bu sene ciddi atak yaptı. Ukrayna’dan bu sezon gelen yolcu sayısı şuanda 65 bini geçti. Sezon bitimi bu sayı büyük bir ihtimal ile 68 bin civarı olur. Bu bir önceki yıla göre yüzde yüzden fazla bir artış demek. 29 binden 68 bine çıkmış, Şuan 3 şehirden tur geliyor, diğer şehirlere de girmek lazım. Bu sayı artarak devam edecektir inşallah, havalimanı olarak tur operatörlerimizin faaliyetlerini destekliyoruz. Ukrayna’nın diğer şehirlerinden uçak konulduğu takdirde, Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla maddi, manevi yanlarındayız."

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.