GEKA Kalkınma Planı toplantısı yapıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 11. Kalkınma Planı hazırlık toplantısına katıldı.Toplantıya Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili...

GEKA Kalkınma Planı toplantısı yapıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 11. Kalkınma Planı hazırlık toplantısına katıldı.

Toplantıya Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bayram Akça, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Ülkemizin 11. Kalkınma Planı hazırlık çalışmalarına katkı sağlamak için toplantının gerçekleştirildiğini belirten Vali Civelek, “Bu toplantılar ülkemiz genelinde 81 ilimizde gerçekleştirilmektedir. Son yıllarda ekonomik ve sosyal kalkınma sürecinde önemli ilerlemeler kaydeden, istikrar içerisinde büyüyen, gelişen, gerek bölgesel, gerekse küresel ölçekte rekabet gücüne sahip ülkemizi önümüzdeki beş yıl içerisinde Cumhuriyetimiz 100. yılına ulaştıracak olan 11. Kalkınma Planımız ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda şekillendirilmektedir” dedi.

Ülkemizin 2023 yılı hedeflerinin dünyanın en gelişmiş 10 büyük ekonomisi içerisinde yer almak, kişi başına düşen milli gelirimizi 25 bin dolara çıkartmak ve ihracatımızı da 500 milyar doların üzerine çıkartabilmek olduğunu belirten Vali Civelek, “Ülkemizin uzun vadeli kalkınma politikaları, ekonomik büyümenin yanı sıra insani gelişmişlik, hukukun üstünlüğü, uluslararası rekabet gücü, bilgi toplumu, kurumsallaşma, sürdürebilirlik boyutlarını içerecek şekilde çok geniş anlamda kapsayıcı ve bütüncül bir bakış açısıyla yaşama geçirilmektedir” diye konuştu.

Vali Civelek, “Toplantımızda; ülkemizin kalkınma önceliklerini, gelişme potansiyeli olan alanlarımızı ve bu alanlarımız için izlenilecek politikaları ve politikaların da yaşama geçirilmesi için neler yapılması gerektiği hususlarını değerlendireceğiz. Toplantımızın sonuçları 11. Kalkınma Planımızın hazırlanmasına ve başarılı bir şekilde uygulanma sürecine katkı sağlayacaktır. Katkı ve katılımlarınız için teşekkür ediyor, başarılı bir toplantı diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından katılımcılar tarafından 11. Kalkınma Planı Hazırlıkları çerçevesinde Türkiye için kalkınma öncelikleri ve stratejileri konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.