Final’de 3. dönem mezuniyet sevinci

Muğla eğitiminin en köklü ve önemli kurumlarından birisi olan Muğla Özel Final Temel Lisesi 2017-2018 mezunlarını verdi.Final’in mezun öğrencileri için Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde bir...

Final’de 3. dönem mezuniyet sevinci

Muğla eğitiminin en köklü ve önemli kurumlarından birisi olan Muğla Özel Final Temel Lisesi 2017-2018 mezunlarını verdi.

Final’in mezun öğrencileri için Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Final Lisesi kurucuları, idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılırken, mezuniyet sevincini hep birlikte paylaştılar.

Mezuniyet Töreninde konuşan Final Temel Lisesi Kurucu Müdürü Ali Coşkun; “Bugün, Muğla final ailesi olarak, 3. mezunlarımızı vermenin coşkusunu, onurunu, gururunu hep birlikte yaşıyoruz.” Dedi.

Konuşmasında öncelikle öğrencilere seslenen Coşkun; “Sizlere ne mutlu ki, köklü geçmişi ve güçlü akademik kadrosuyla Milli Eğitim camiamızın en saygın okullarından birisi olan, Muğla final Lisesi’nde ve saygıdeğer öğretmenlerimizin güvenli ellerinde başarıyla ve sağlıkla, ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yükseköğrenim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağınıza inanıyorum.

Büyük Önder Atatürk, “Gençler, yurdun bütün umut ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.” diyerek size olan güvenini belirtmiştir. Sizler de, O’nun yolundan, aklın ve bilimin ışığıyla, “Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma” idealinden asla sapmayın. Çağdaş dünyaya Türk’ün gücünü bilimde, sanatta ve teknolojide en üst düzeyde göstereceksiniz. Sizlere yürekten inanıyoruz ve güveniyoruz.” Dedi.

Öğretmenlere ve velilere de konuşan Coşkun şunları söyledi: “Yüzyıllarca büyük mücadelelerle Vatan toprağı yaptığımız ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk'ün emaneti olan bu güzel yurdumuzun çocuklarını yetiştiren, ilmik ilmik işleyen final öğretmenlerine selam olsun. Bütün övgülerin en yücesine layıksınız. Gencecik yüreklere yaptığınız fedakar çalışmalar hiç unutulmayacak. Sizleri sahneye davet ediyorum.

Değerli Veliler; Sevgi ve şefkat içerisinde bebekliğinden bu güne kadar bin bir fedakarlık göstererek yetiştirdiğiniz evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Evlatlarınızın böyle nice güzel mutlu anlarını ölümsüzleştirmenizi dileriz.Bu pırlanta gibi gençleri doğuran , yetiştiren Annelerimizin anneler gününü kutlar , saygılarımızı sunarız.

Ayrıca gençlerin yetişmesinde emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, anne ve babalara, Okul-Aile Birliğimizin değerli temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum.”

Mezun olan öğrencilere üniversite ve sonraki hayatlarında başarı ve mutluluk dileyen Coşkun konuşmasını şöyle tamamladı: “ Ey Türk’ün büyük Atası; İstikbal ve Cumhuriyeti korumak mecburiyeti hâsıl olursa içinde bulunacağımız ahval ve şerait ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp, her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyetin ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz.

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.”

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları verilirken, öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini coşku ile yaşadı. Öğrenciler devam eden eğlencede sevinçlerini öğretmenleri ve velileri ile gönüllerince yaşadılar.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.