FETÖ/PDY çatı davaya devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması Muğla çatı davasına devam edildi. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda 12’si tutuklu 41 sanıklı davada tanık ifadelerine katılmayan...

FETÖ/PDY çatı davaya devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması Muğla çatı davasına devam edildi. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda 12’si tutuklu 41 sanıklı davada tanık ifadelerine katılmayan sanıklar tahliyelerini talep etti.

Duruşmada aralarında örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları iddia edilenlerin de bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmada, tanık ifadeleri alınırken, tutuklu sanıklar, tanık ifadelerine katılmadıklarını belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulunurken, adli kontrol şartıyla tahliye edilen bazı sanıklar da adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti. Duruşma savcısı mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme Başkanı Jülide Esen Demir, tutuklu sanık Zafer Ömer Kınacı’nın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırıldı. Kınacı tahliyesi sonrası cezaevi çıkışında çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı., Duruşmada, Sami Çoban, Veysi Yeşilmen ve Hüseyin Turgut’un mal varlıkları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını karar verirken, tutuksuz yargılanan sanıkların da haftada bir kez imza atma zorunluluklarının kaldırılmasına karar verdi. (İHA)

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.