“FETÖ’cülerin namazla niyazla alakası yok”

AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Kadem Mete, FETÖ terör örgütü mensuplarının her yere sızdığını, namazla niyazla alakaları olmadığını ve FETÖ'cülerin her yere sızdığını, ama...

“FETÖ’cülerin namazla niyazla alakası yok”

AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Kadem Mete, FETÖ terör örgütü mensuplarının her yere sızdığını, namazla niyazla alakaları olmadığını ve FETÖ'cülerin her yere sızdığını, ama nedense CHP'den bugüne kadar hiçbir parti mensubunun FETÖ nedeniyle partiden atıldığının duyulmadığını ileri sürdü.

AK Parti Muğla İl Teşkilatının Ekim ayı Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıya İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, Gençlik kolları Bünyamin Kurt, İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı.

İl Danışma Kurulu toplantısında ülkede yaşanan terör olaylarında şehit olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler için dua okundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Kadem Mete, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet ve yaralılara şifa dileyerek “Ülkemizde baş harfleri ne ile başlarsa başlasın, adına PYD denilen, PKK denilen, IŞİD denilen, YPG denilen, FETÖ denilen ne kadar terör örgütü varsa hepsini lanetliyorum. Bunlarla olan mücadelemizi de hiçbir zaman sekteye uğramayacağını bilinmesini istiyorum. Bu topraklarda bizler var olduğumuz sürece bayrak inmeyecek ve ezanlar dinmeyecek. 15 Temmuz sonra bu ülke yeni bir güne uyandı, yeni bir sayfa açtı. Ciddi sayıda kurullar içerisinde bu örgüte yardım ve yataklık eden kurumlarda ne kadar insan varsa bunlarla ilgili bir temizlik hareketi başladı. Bu hareketin siyasi uzantıları da var elbette” dedi.

MHP’ye teşekkür

Bu konuda MHP’yi tebrik ediyorum. Sayın Devlet Bahçeli kendi partisi içerisinde ciddi bir temizliği yapmış ve yapmakta. AK Parti’ye gelince Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan olduğu dönemde, 2013 yılından itibaren paralelle mücadele konuşunda başta il ve ilçe başkanları olmak üzere ciddi bir ayıklanma yapıldı. Daha sonra göreve gelen il ve ilçe başkanlarında yapılan tetkikler sonucunda çok dikkatli bir şekilde eleme yapıldı ve sıkıntısı olan insanlar göreve getirilmedi. Bu aynı zamanda milletvekillerimiz için de geçerli. 2014 seçimlerinde sonra o tarafla bir çeşit bağlantısı olanlar ayıklandı. Muğla’da AK Parti teşkilatları içerisinde görev almakta olan bazı arkadaşlarımız hakkında gerekli işlemleri yaptık, ama bunu kamuoyunda davullu zurnalı ilan etmek gibi bir zorunluluğumuz yok” dedi.

CHP’ye soru

AK Parti İl Başkanı Mete, bugüne kadar CHP’de FETÖ’den ihraç edilen kimsenin bulunmadığını dikkat çekerek, “Bir de Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP’nin her hangi bir mensubunun FETÖ ile alakası var diye görevden alındığını duydunuz mu? FETÖ sıkı denetlenen kurumlara girmiş, emniyet teşkilatına girmiş, MİT’e girmiş, AK Parti’ye girmiş, MHP’ye girmiş de bir tek CHP’ye mi girmemiş?” dedi.

FETÖ terör örgütü mensuplarının namaz kılan, oruç tutanlar ile alakası bulunmadığını ileri süren Mete, “Bir de büyük bir yanlışın içerisindeyiz, bu FETÖ’cüler sanki sadece namaz kılanlar, abdest alanlar, oruç tutanlar arasındaymış gibi bir algı var. Asla bu yanılgıya düşmemiz lazım. Peki şimdi soruyorum Albay rütbesine gelmiş adam FETÖ’cü olduğu darbe gecesi ortaya çıkmış. Nasıl oluyor da dikkatten kaçtı. Demek ki bunların hiç namazla niyazla alakası olmamış. TSK bunları tespit edememiş. İşte buna gizli FETÖ’cü diyorlar. Yani davranışlarıyla o tarafa yakın olduğunu hissettirmeyen insanlar. İşte CHP’nin içinde olanlarda bu tip insanlar. CHP’yi araştırsınlar az da olsa FETÖ’cü bulacaklar. Başta yardım etmiş ama daha sonra bunlara yardım etmeyi bırakmış iyi niyetli insanları bağrımıza basmalıyız. Aksi halde bunların B planlarına hizmet etmiş oluruz” dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.