Fethiye'de su zammına karşı imza kampanyası

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarında yapmış olduğu zamma karşı tepkiler büyürken, Fethiye’de vatandaşlar imza kampanyası başlattı.Fethiye’de vatandaş, esnaf ve turizmciler tarafından sıkça şikayet konusu...

Fethiye'de su zammına karşı imza kampanyası

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarında yapmış olduğu zamma karşı tepkiler büyürken, Fethiye’de vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

Fethiye’de vatandaş, esnaf ve turizmciler tarafından sıkça şikayet konusu olan su fiyatlarında uygulanan fahiş fiyatlara karşı vatandaşlar harekete geçti. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı yüksek su fiyatlarına karşı imza kampanyası başlatıldı.

‘Yüksek su faturalarını protesto ediyoruz’ afişiyle imza kampanyasını başlatan Özgür Karabulut, 2013 yılına kadar suyun tonunun meskenlerde 1 TL 40 kuruş olduğunu söyleyerek büyükşehir belediyesinin uyguladığı zamla suyun tonuna 4 TL 65 kuruş ödediklerini ifade etti.

Fethiye’de esnaflık yaptığını belirten Karabulut; “Tüm Fethiye’de arkadaşlarım siyasi görüşü ne olursa olsun konuşmaya başladığımız zaman ilk olarak su faturalarının yüksekliğinden yakınır olduk. İnsanlar akşam eve giderken stadyumun ve İmam Hatip’in oradaki çeşmelerden su doldurup evlere götürdüklerini gördüm. Bu da beni üzdü. Böyle bir kampanya başlatmak istedim. İnsanların görüşü ne olursa olsun bu kampanyaya katkıda bulunmalarını istiyorum. Özellikle sivil toplum örgütlerinin sesimizi duyurmalarını istiyorum. Partilere seçtiğimiz insanların ya da belediye başkanlarının bu protestoda yer alarak bize destek olmalarını istiyorum. Su faturası vatandaşa olmuş 5 TL, esnafa olmuş 7 TL.  Bizler 3 bin 500 TL personel gideri öderken 450 TL su faturası, 300 TL elektrik faturası ödüyoruz. Bu olacak şey değil! Bu dur denilecek bir soygun. Buna ‘dur’ demeliyiz. Ben insanların sesi olmak istediğim için buraya geldim. Siyasi görüşümü temsil eden partilerin hiç birisi ‘halkın partisiyiz’ demelerine rağmen halkın yanında değiller” dedi.

İmza kampanyasına ilk imzayı atarak destek veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Özgür Karabulut’un protestosunda haklı olduğunu vurguladı. Karabulut’u bu protestosundan dolayı kutlayan Saatcı; “Protestonda yerden göğe kadar haklısın. Adın gibi Özgürce hareket etmenden dolayı kutuluyorum. Bir çoban ateşi yakmak çok zordur ve sen bunu yaparak ilk ateşi yaktın. Bu yüzden burada imza attım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.