FETHİYE'DE EN BURUK ÖĞRETMENLER GÜNÜ

HAYRİYE ÖĞRETMEN KALBİNE YENİK DÜŞTÜMuğla'nın Fethiye ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü buruk şekilde kutlanırken, kalp krizine yenik düşen Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Hayriye Göngören son yolculuğuna...

FETHİYE'DE EN BURUK ÖĞRETMENLER GÜNÜ

HAYRİYE ÖĞRETMEN KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü buruk şekilde kutlanırken, kalp krizine yenik düşen Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Hayriye Göngören son yolculuğuna okulunda düzenlenen öğretmenler günü töreniyle uğurlandı.

Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan evli 2 çocuk annesi Hayriye Güngören okul öğretmenleri ile birlikte öğretmenler gününü kutladıktan sonra, geçtiğimiz cumartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu sevk edildiği Antalya'daki hastane de hayatını kaybetti. 31 yıldır öğretmenlik yapan ve 2006 yılında Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne atanan Hayriye Güngören, geçirdiği kalp krizi sonrası önce Fethiye Devlet Hastanesi'ne ardından Antalya Medical Park Hastanesine daha sonrada Anadolu Hastanesine sevk edildi. Hayriye Güngören bu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 55 yaşında vefat etti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE CENAZE TÖRENİ

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 9 yıldan bu yana görev yapan Hayriye Güngören için, 24 Kasım öğretmenler gününde okul bahçesinde tören düzenlendi. Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı tabutu okul bahçesine getirildiğinde öğretmen arkadaşlarıyla öğrenciler gözyaşlarına boğuldular. Hayriye Güngören için anı defteri açılırken dev bir resmide okul girişine asıldı. Eşi Ercan Güngören ile çocukları Altuğ Tarkan ve Cansu Melis Güngören’in yanı sıra Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Şube müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende bir öğretmen arkadaşı konuşma yaparken ‘O Atatürk, Türk Bayrağı ve Galatasaray sevdalısıydı. Onu böyle bir öğretmenler gününde ebediyete uğurlamak bizim için çok acı’ diye konuştu. Okul Müdürü Baki Burucu ise kısa ve öz konuşmasını gözyaşları nedeniyle güçlükle yaparken ‘Onu hep gülen haliyle hatırlayacağız. Işıklar içinde uğurluyoruz’ dedi. Fethiye İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Doğan da : “Bugün bir yıldız daha kaydı. 24 Kasım öğretmenler gününü buruk şekilde kutlarken öğretmenimizi de sonsuzluğa uğurluyoruz’ dedi. Emekli İmam Hatip Osman Musluk Kur’anı Kerim okuduktan sonra duada bulunuldu. helallik alınmasının ardından Hayriye Güngören’in cenazesi öğretmen ve öğrencilerin omuzlarında Fethiye Belediyesi Cenaze aracına yerleştirilip Merkez Yeni Camii’ne götürüldü.

ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇİÇEKLERİNİ TABUTA KOYDULAR

Yeni Camii’deki cenaze namazına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Gençlik Hizmetleri İl Şube Müdürü Devrim Karakuş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bazı öğrenciler öğretmenler gününde öğretmenleri Hayriye Güngören’e vermek istedikleri çiçekleri bu kez eline değil tabutunun üzerine koyarken bu anı görenler duygusal anlar yaşadı. Fethiye Merkez Yeni Camiindeki cenaze namazını Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu kıldırdı. Cenaze namazının ardından duada bulunulup helallik alındıktan sonra cenaze Fethiye Taşyaka mezarlığında dualarla toprağa verildi.

KRİZDEN 11 SAAT SONRA ANJİYO İDDİASI

Vefat eden öğretmen Hayriye Güngören’in ağabeyi Haluk Şengel, kız kardeşine anjiyonun 11 saat sonra yapıldığını, tam 3 hastaneye giriş çıkış yaptıklarını iddia etti. Haluk Şengel “Bize Pazar günü saat 09:00’da haber geldi. 7:30 sıralarında kalp krizi geçirmiş. Fethiye’de tedavi olamamış. Fethiye’de müdahale yapılıyor, en yakın hastane aranıyor. Acil 112 en yakın hastaneyi bulamıyorlar. Daha sonra Antalya Medical Parka sevk ediliyor. Ordadanda Lara’daki Anadolu hastanesine sevk ediliyor. Aradan 11 saat geçiyor. Krizden 11 saat sonra anjiyo yapılabiliyor” dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ GECESİNE KATILMIŞTI

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 9 yıldır görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Hayriye Güngören'in geçtiğimiz cumartesi gecesi okul idaresinin düzenlediği Deniz Atı Restoranttaki yemekli Öğretmenler Günü Gecesine katıldığı öğrenildi. Okul Müdürü Baki Burucu ve Okul İdaresi'nin birlik beraberlik amacıyla düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü yemeğinde Hayriye Güngören'in de katılıp arkadaşlarıyla müzik eşliğinde oynayıp, eğlendiği öğrenildi. Hayriye Güngören geceden ayrılırken arkadaşlarına,"Bu benim son öğretmenler günü yemeğim. 24 Kasım'da da öğrenci ve sizlerle okulda son etkinliği yaparız. Artık emekli olmak istiyorum. Bugün çok iyi eğlendik" dediği öğrenildi.

PAZAR SABAHI KALP KRİZİ GEÇİRDİ

31 yıllık eğitimci Hayriye Güngören öğretmenler günü kutlamasının ardından pazar günü sabah evde kalp krizi geçirip fenalaşınca, yakınları tarafından önce Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Daha sonra ambulansla Antalya Medical Park oradan da Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Hayriye Güngören'in acı haberi Fethiye'ye öğretmen arkadaşlarıyla öğrencilerine ulaşınca okulunda adeta şok yaşandı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.