Fethiye, ödüle layık görüldü

Her yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen geleneksel Arkitera Ödülleri, ARKIMEET 2014 töreninde sahiplerini buldu. İstanbul, Four Seasons Bosphorous Hotel'de düzenlenen ödül töreninde kamu kategorisinde Fethiye Belediyesi,...

Fethiye, ödüle layık görüldü

Her yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen geleneksel Arkitera Ödülleri, ARKIMEET 2014 töreninde sahiplerini buldu. İstanbul, Four Seasons Bosphorous Hotel'de düzenlenen ödül töreninde kamu kategorisinde Fethiye Belediyesi, Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesiyle Seçici Kurul Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. Düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye'nin en prestijli mimari ödüllerinden birini alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Hala mahkemelere hakkında işlem yapılması için müracaat edilen bir alışveriş merkezinin, betona ve ranta teslim edilmiş İstanbul’dan görülmesi ve ödüle layık olması bizim için büyük bir keyiftir" dedi.

Mimar ve işverenin kamusal sorumluluklarını göz önünde bulundurarak, nitelikli mimari uygulamaların ortaya çıkarılmasına destek olan işverenleri onurlandırmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen İşveren Ödülü bu yıl 8. kez sahiplerini buldu. Kamu ve özel sektör olmak üzere iki kategoride sunulan ödüllerin yanında 3 adet de Seçici Kurul Teşvik Ödülü verildi.

Kamu kategorisinde Seçici Kurul Teşvik Ödülü'nü alan kurumlar ERASTA Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi ile Fethiye Belediyesi ve Eroğlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım oldu. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Eroğlu Holding Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Saygıoğlu ile SN Mimarlık'tan projenin mimarı Süleyman Akkaş ödüllerini mimar Dürrin Süer Kılıç'ın elinden aldı.

“Ödülü Fethiyeliler adına aldım”

Türkiye’de ortalama bin tane projenin yarışmaya çıkarıldığını ve bu rakamın sadece 4 tanesinin hayata geçirilmiş olmasının altını çizen Başkan Saatcı, “Hala mahkemelere hakkında işlem yapılması için müracaat edilen bir alışveriş merkezinin, betona ve ranta teslim edilmiş İstanbul’dan görülmesi ve ödüle layık olması bizim için büyük bir keyiftir. Türkiye’de ortalama bin tane yarışmaya çıkarılan projeden sadece 4 tanesi hayata geçiriliyormuş. Burası çok önemli. Biz buraya sadece alışveriş merkezi değil aynı zamanda bir yaşam merkezi demiştik. Gerçekten Eroğlu Holding proje dışına hiç çıkmadan proje üzerinde tadilata gitmeden projeyi hayata geçirdi. Bu işte bize sonuna kadar destek veren Saygıdeğer Fethiyelilere ve bu projenin hayata geçmesinde emeği olan çalışma arkadaşlarım adına ben bu ödülü aldım” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.