Fethiye Belediyespor 17 yaşında

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın girişimleri sonucu 2000 yılında kurulan Fethiye Belediyespor, 17. Kuruluş yıl dönümünü yüzlerce sporcusu, aileleri ve Belediyespor yetkileriyle birlikte kutladı. Başkan Saatcı, sporculara...

Fethiye Belediyespor 17 yaşında

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın girişimleri sonucu 2000 yılında kurulan Fethiye Belediyespor, 17. Kuruluş yıl dönümünü yüzlerce sporcusu, aileleri ve Belediyespor yetkileriyle birlikte kutladı. Başkan Saatcı, sporculara seslenerek, “Bizim sizler gibi kafası sağlam, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık, aydınlık gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

2000 yılında kurulmasıyla birlikte Fethiyeli gençlerin spora olan ilgisini arttırmak için amaçlanan Belediyespor artık hem milli takıma oyuncu gönderiyor hem de ülke genelinde derecelerle dönüyor. Fethiye Belediyespor 12 branşta 200 aktif sporcuyla neredeyse her kulvarda büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.

Belediyespor’un 17. Kuruluş yıldönümü program başlangıcında Fethiye Belediye Bandosu tarafından konser verildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı burada yaptığı konuşmada, “Tarih 2000, elde sporcu yok, malzeme yok hiçbir şey yok. Dedik ki, ‘Belediyespor’u kuralım’ Belediyespor’u kurarken amacımız Cihat Şakir’in dediği gibi, Akdeniz Uygarlığı’nın kıyısında bulunan ülkelerin insanları bu uygarlıktan eninde sonunda etkilenir. Allah var Nasuh bizim muhasebecimizdi. Adamı kürek takımının antrenörü yaptık. Yelkenle ilgili ufak tefek gelişmeler vardı. Onlar da destek verdiler. Deniz Ticaret Odası’nın İtalyanların meşhur flipper tekneleri vardı. Şimdi belki adı değişmiştir. O zamanlar denizin Mercedes’i deniyordu. Onlardan bir tane almıştı. Onu kullanan arkadaşlarımın keyfini bugünkü gibi hatırlıyorum. Fakat öyle bir noktaya geldik ki çeşitli branşlarda spor dallarımız var. Bu meydan bile bizi almıyor. Evim burada olduğu için çok iyi biliyorum. Burası olduğu gibi tarlaydı. Burayı bu hale getirdik. Buranın bu hale gelmesinde su sporları projesi adı altında ihaleye çıktığımız zaman Ecesaray’ı alan şirket burayı bu hale getirmişti. O şirketin yönetim kurulu başkanı Sayın Celal Ece de Hakkın rahmetine kavuştu. Onu da rahmetle anıyorum. Bir deHilmi’miz vardı. Basketbol takımımızın canı ciğeri çocuğumuz, evladımız. Genç yaşta onu toprağa koyduk. Kendisi de hayata doyamadı. Biz de ona doyamadık. Belediyespor’u konuşurken onları anmadan geçemeyeceğim” diye konuştu.

“Amacımız daha fazla çocuğumuza sporcu yaptırmaktır”

“Doğu Blok ülkeleri Sovyet Rusya’dan ayrıldıktan sonra darmadağın olmuş olsa da onlarda bir disiplin var. Orada her çocuğumuz bir spor dalında başarılı oluyor ve yaşadığı sürece hayatını o spor dalında devam ettiriyor. Belediyespor olarak da bizim amacımız buydu. Kişisel ya da sportif başarılardan daha çok tabanda ne kadar gencimize, ne kadar evladımıza, ne kadar çocuğumuza daha fazla spor yaptırırsak kendimizi o kadar mutlu ve huzurlu hissediyorduk. Görevimizi yapmış olmanın ruh huzuruna kavuşmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda çoğunluğumuza bakınca keyif alıyorum. Biraz önce hanım kardeşlerimiz geldi. Evlatları bizde spor yapıyor. Dediler ki, ‘Başkanım Allah sizden razı olsun. Bırak çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan vazgeçmelerini. Telefondan vazgeçtiler’ dediler. Gerçekten çağımızın hastalığı cep telefonlarıdır. Ben de aynı sıkıntıdan muzdaribim.Çocuklarımızı spor yaptırırken 2-3 saat cep telefonundan uzak tutabiliyorsak bu da bizim başarı hanemize yazılacak diye düşünüyorum.Çok destek veriliyor bize. Halk destek veriyor, sizler destek veriyorsunuz. Sizler çocuklarınıza güvenip bize göndermeseniz, hocalarımıza emanet etmeseniz bunların hiçbiri olmaz. Bu anlamda çocuklarını Belediyespor bünyesinde spor yapmaya gönderen, bize güvenen, hocalarımıza güvenen bütün anne babalara hepinizin huzurunda teker teker teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Gençlere seslendi

Konuşmasında sporculara ve gençlere de seslenen Saatcı şunları söyledi:”Genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sizin gibi Belediyesporda herhangi bir branşta spora başlayan, daha sonra milli olan, milli olması sıfatıyla üniversite sınavında öncelik tanınan özellikle beden eğitimi bölümünde ve o branşı bitirerek beden eğitimi öğretmeni olan, okuduğu süre içerisinde milli sporcu olması sıfatıyla 750-800 TL civarında burs alan bir sürü çocuğumuzu tanıyorum. Onlar şuan Fethiye’de ve dışarda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Amacınız sadece spor yapmak olmasın. Sporda da zirveyi hedefleyin. Bu tip başarılarınızın mükâfatını ama devlet ama toplum size fazlasıyla veriyor. Bu yaşlarda edinmiş olduğunuz alışkanlıkları ömür boyu sürdürerek Atatürk’ümüzün dediği gibi, sağlam kafa sağlam vücutta bulunacak ve kafanız hep sağlam olacak. Gidişimiz pek iyi değil. Bizim sizler gibi kafası sağlam, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık aydınlık gençlere ihtiyacımız var. Onu da burada söyleyeyim”

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.