Fethiye Belediyesi’nden yüzde 14 zam

Fethiye Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sonrası belediye işçilerine 2018 yılı için yüzde 14 zam yaptı. Başkan Saatcı, birçok belediyenin personel maaşlarını 3 ay geriden ödediğini...

Fethiye Belediyesi’nden yüzde 14 zam

Fethiye Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sonrası belediye işçilerine 2018 yılı için yüzde 14 zam yaptı. Başkan Saatcı, birçok belediyenin personel maaşlarını 3 ay geriden ödediğini ifade ederek, “Allah’a şükür Fethiye Belediyesi’nin maaşları bırakın, ikramiyelerde dahi sarkma olmuyor. Ayrıca Belediyemizin bir tane resmi kuruma borcu yoktur” dedi.

Toplu sözleşme törenine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye İş Sendikası Başkanı Ender Akbay, Sendika Temsilcisi Osman Ünsal, İnsan Kaynakları Müdürü Mesut Doğan ve Mali Hizmetler Müdürü Hakan Alp katılım sağladı. Belediye işçilerinin mevcut yevmiyelerine ilk altı ayda günlük 8 TL, yılın ikinci yarısında günlük 8 TL olmak üzere 16 TL zam yapıldı. Ayrıca belediye işçilerine öğrenim teşvik desteği de sözleşmeye eklendi.

“Tek kuruş borcumuz yok”

Toplu İş Sözleşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Saatcı, “İşçilerimize hak ettikleri ücreti veremiyor da olsak, her maaş gününde maaşlarını aksatmadan yatırabiliyoruz. Kimseyi kötülemek için söylemiyorum. Birçok belediye maaşlarını geriden ödüyor. Resmi kurumlara sigorta vs. gibi borçlarını ödeyemiyorlar veya geriden ödüyorlar. Allah Şükür Fethiye Belediyesi’nin hiçbir resmi kuruma tek kuruş borcu yoktur. Bakıyorsunuz, işçilerimizin ikramiyelerini dahi aksama yok. Yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Zaten personelimizin maaşlarını ödeyemeyecek noktaya gelirsek, biz burada duramayız. Biz personelimizden memnunuz. Yağma hasanın böreği gibi dağıtır geçersin, sonra maaşları ödeyemeyecek noktaya gelirsin. O zaman ben ne anladım bu zamdan! İşçilerimize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Ülke şartlarında iyi zam”

Belediye İş Sendikası Başkanı Ender Akbay ise, “Ülkenin bu şartlarında işçi kardeşlerimize iyi bir zam oranı verildi. Ben Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bakın burası ayın 14’ünde maaş yatıran belediye. Günlerce sarkma yok. Maaşlar bekletilmiyor. Personeller mağdur edilmiyor. Ben başkanımın hassasiyetine teşekkür ediyorum” dedi. Sendika Temsilcisi Osman Ünsal ise, zammın işçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.