“Fethiye Belediyesi değnekçi değildir!”

Fethiye’deki otoparklar ve yol üstü parkların yapılan ihaleleri sonrası bir değerlendirme yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Büyükşehir Beledeyisi’ne de eleştirirken, “ Ne Fethiye Belediyesi'ni de Fethiye’deki...

“Fethiye Belediyesi değnekçi değildir!”

Fethiye’deki otoparklar ve yol üstü parkların yapılan ihaleleri sonrası bir değerlendirme yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Büyükşehir Beledeyisi’ne de eleştirirken, “ Ne Fethiye Belediyesi'ni de Fethiye’deki hiçbir şirket değnekçi değildir” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ihale edilen otoparklar ile yol üstü parklar ihalesi sonrası açıklama yaptı. İhale sonrası 32 bin TL karşılığında otopark ihalesini Fethiyespor’un aldığını söyleyen Başkan Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ise sert sözlerle eleştirdi. Başkan Saatcı, “Ne Fethiye Belediyesi ne de Fethiye’deki hiçbir şirket değnekçi değildir” dedi ve hukuki süreci işaret etti. Fethiyespor Kulübü Başkanı Okan Uysal ise, “Hem spor kulüplerine hem de eğitim gören öğrencilere bu şirket aracılığı ile kaynak sağlanıyor. Böyle onurlu bir iş, “Değnekçi” tabiriyle ayaklar altına alınıyorsa, diyecek bir kelimem yok” ifadelerini kullandı.

Başkan Behçet Saatcı, kendisinin Fethiye’nin haklarını korumakla mükellef olduğunu belirterek, “Ben o zat’ı muhterem gibi şark kurnazlığı yapmıyorum. Beşkaza’nın ve Fethiye’nin hakkını savunuyorum” dedi. Başkan Saatcı hukuki süreç hakkında bilgi vererek,“ Yol üstü parklar 32 bin TL’ye Fethiyesporumuzda kaldı. Yol üstü parklarla ilgili itilaflar var. Bununla ilgili bizim ihale sürecimiz bitmiştir. Bununla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi de bu yolların kendisine verilmesi konusunda idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararıyla başvurmuştu. Muğla ikinci idare mahkemesi yürütmeyi durdurmayı uygun görmedi ve ‘Mahkeme sonucu bekleyin’ dedi. Bu süre içerisinde geçen meclis toplantısında bu konu gündeme geldi ve bir diğer meclis toplantısına ertelendi. Bu bir hukuki süreç. Herkes hakkını savunmakla mükellef”

“Değnekçiliği kimin yapıp yapmadığını zaman gösterir”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yol üstü otoparklarla ilgili gönderdiği yazıyı kamuoyu ile paylaşan Başkan Behçet Saatcı, “Ben Saygıdeğer Fethiyelilerle bir belge paylaşmak istiyorum. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı göndermiş. Ne Fethiye Belediyesi, Ne Fethiye’deki hiçbir şirket değnekçi değildir. Bu adı, sanı, yetkisi, oturduğu koltuk, ne olursa olsun, bu ifadeyi kullanamaz.  Büyükşehir Belediyesi’nin, Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı da deniyor ki, “29.04.2016 tarihi itibariyle bu yollar vatandaşların kullanımına ücretsiz sunuldu. Fethiye ilçemizde bulunan araç park yerlerinde izinsiz olarak gelir sağlayan, vatandaşlardan para toplayan, hanutçuluk veya değnekçilik yöntemiyle vatandaşlarımızı mağdur ya da rahatsız eden gerçek ya da tüzel kişilerle gerekli cezai işlemin yapılması, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ve 5 bin liraya kadar adli para cezası uygulaması gerekir” Bir de İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne akıl veriyor. Sanki bizim Emniyet Müdürlüğü’müzde yasa bilen hiç kimse yok, buraya Hüseyin Daşgın ayar veriyor. Ben, Fethiye’de yaşayanlar Büyükşehir yasasının getirmiş olduğu sıkıntıları yaşamakla beraber, yasaya uygun hareket etmekle mükellefiz. Ancak ne Fethiye Belediyesi ne de Fethiye’deki hiçbir şirket değnekçi değildir. Değnekçiliği kimin yapıp yapmadığını zaman gösterir.  Hukukun kestiği parmakta acımaz. Bu ifadeleri yazana kadar, meclis kararının alınmasını ya da idare mahkemesinden sonuç alınmasını beklemek, insanlık gereğidir” diye konuştu.

“Talihsiz ifadeyi kınıyorum”

Fethiyespor Kulübü Başkanı Okan Uysal ise, Büyükşehir Belediyesi’nin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıya istinaden sert sözler söyledi; “Bu çok talihsiz yazı ve açıklama olmuş. Biz burada üç senedir Fethiyespor, Fethiye Belediyespor ve Öğrenci Derneği olarak bir araya geldik. Hem spor kulüplerine hem de eğitim gören öğrencilere bu şirket aracılığı ile kaynak sağlanıyor. Böyle onurlu bir iş, “Değnekçi” tabiriyle ayaklar altına alınıyorsa, diyecek bir kelimem bile yok.  Burada hiç kimse kişisel egolarıyla çalışmıyor. Eğer bir para kazanılacaksa, o para da Fethiye’nin yollarından geçiyorsa, o para Fethiye’de kalmalıdır. Ben o talihsiz açıklamayı esefle kınıyorum” dedi.

“Yazıdaki ifade şık olmamıştır”

Fethiyespor Yönetimi Kurulu Üyesi İsmail Türk ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıya değinerek, “Bu yolları 3 yıldır Fethiyespor işletiyor. Biz değnekçi değiliz. Şahsımıza bir kuruş gelir sağlamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi talihsiz bir yazı göndermiş. Bu değnekçi ifadesini esefle kınıyorum. Bu ifadeler, talihsiz bir ifadedir. Şık olmamıştır. Biz kıt kaynaklarda Fethiyespor’u bir yerlere getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.