Fethiye Belediyesi davayı kazandı

2014 Yerel Seçimleri sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasındaki mal paylaşımında Göcek Yat Çekek Yeri, ilgili komisyonlarca Fethiye Belediyesi’ne verilmişti. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Büyükşehir...

Fethiye Belediyesi davayı kazandı

2014 Yerel Seçimleri sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasındaki mal paylaşımında Göcek Yat Çekek Yeri, ilgili komisyonlarca Fethiye Belediyesi’ne verilmişti. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Büyükşehir Belediyesi, çekek yerinin ‘yanlışlıkla’ Fethiye Belediyesi’ne verildiğini içeren bir yazı gönderdi. Göcek Yat Çekek Yeri’nin kendisinde kalmasıyla ilgili mücadelesini hukuksal alana taşıyan Fethiye Belediyesi, Büyükşehir’e karşı haklı mücadelesini kazandı. Göcek Yat Çekek Yeri, Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla Fethiye Belediyesi’nin oldu.

Mahkeme Fethiye Belediyesi’ni haklı buldu.

Göcek Yat Çekek Yeri için Fethiye Belediyesi’nin başlattığı hukuk mücadelesi Fethiye Belediyesi’nin lehine sona erdi. Muğla 1. İdare Mahkemesi, yat çekek yerinin Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi yönündeki işlemi hukuka aykırı bularak iptal etti. Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda, “Göcek Yat Çekek Yeri’nin, doğrudan yolcu taşımacılığı ve ulaşım hizmetiyle ilgisinin bulunmaması sebebiyle Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetkisine girmediğinden dolayı anılan yat çekek yeri ve rıhtımın ve iskelenin ilçe belediyesine devredilmesi gerekirken, aksi yönde tesis olunan davaya konu işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir” ifadeleri yer aldı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.