Festival renkli görüntülere sahne oldu

300 bine yakın Badem ağacının bulunduğu Datça bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün süren Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yaptı. Festivale katılanlar İlkbahara, düzenlenen doğa yürüyüşünde badem çiçekleri, arılar...

Festival renkli görüntülere sahne oldu

300 bine yakın Badem ağacının bulunduğu Datça bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün süren Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yaptı. Festivale katılanlar İlkbahara, düzenlenen doğa yürüyüşünde badem çiçekleri, arılar ve kelebekleri fotoğraflayarak “Merhaba” dediler. Festivale Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Datça ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün süren Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yaptı.

Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından düzenlenen ve 3 gün süren “Datça Badem Çiçeği Festivali” Datça'yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak isteyenlere fırsat yarattı. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yaptığı açıklamada, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentte turizmin 12 aya yayılması ve turizmci esnafının 7- 8 ayı ölü sezon olarak geçirmemesi için düzenlenen etkinlikleri desteklediklerini kaydetti.

20 Bin Kişi Katıldı

Festivale Türkiye'nin her yerinden yaklaşık 20 bin misafirin geldiğini belirten Karakuş, şunları söyledi:

"Hem misafirlerimiz, ilimizin güzellikleri ile tanışıyor hem de esnafımız ekonomik açıdan daha hareketli günler geçiriyor. Bu kapsamda, her yıl yüzme ve koşu maratonu, film festivali gibi farklı organizasyonlara ev sahipliği yapan Datça, bu yıl ilkini düzenleyeceği Badem Çiçeği Festivaline 3 gün boyunca ev sahipliği yaptı. İlçenin farklı alanlarında kurulan panayır alanlarıyla, festival coşkusunun tüm yarımadaya yayılmasını sağladık."

Doğa Yürüyüşü Düzenlendi

Ziyaretçilerin tercihlerine göre, katılabilecekleri badem çiçeği fotoğraf turu, doğa yürüyüşü, Knidos ve eski Datça gezileri, fotoğraf yarışması gibi etkinlikler de festival programında yer aldı. Festival kapsamında Yaka Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi'nde (UKKSA) buluşan yüzlerce doğasever, buradan başlattıkları doğaya saygı yürüyüşünü Çeşmeköy meydanında tamamladı. Festivale katılanlar İlkbahara, düzenlenen doğa yürüyüşünde badem çiçekleri, arılar ve kelebekleri fotoğraflayarak “Merhaba” dediler. Doğa yürüyüşünden önce bir konuşma yapan Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, "Datça, yılın bütün zamanlarında sizlere ayrı bir güzellik sunuyor. Bu festivalin Datça'nın bütün güzelliklerini sizlere tanıtılmasına vesile olmasını umut ediyorum" diye kaydetti.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise, "Datça'nın sanata ve sanatçıya ne kadar önem verdiğinin en güzel göstergesi, UKKSA'dır. Badem Çiçeği Festivali, bize baharın geldiğini müjdeliyor" şeklinde ifade etti. Dans Grubu, oldu seyircilerden büyük alkış alan gurup tekrar tekrar sahneye davet edildi.

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Yarımadası bu yıl ilk kez düzenlenen “Datça Badem Çiçeği Festivali”yle konuklarını ağırladı. Datça Belediyesi ve Muğla Ticaret Odası’nın desteği ve yerli halkın emeğiyle üç gün süreyle gerçekleştirilen Datça Badem Çiçeği Festivali, Datça’yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak isteyenlere fırsat yarattı. Badem diyarı Datça, badem ağaçlarının çiçeklendiği Ocak - Şubat aylarında eşsiz bir görünüme bürünüyor.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.