Festival Datça Esnafının Yüzünü Güldürdü

Geleneksel hale gelen Datça Badem Çiçeği Festivali, bu yıl da binlerce kişiyi Datça’da buluşturdu. Kış mevsimi nedeniyle durgun geçen ticari hayat, festivalle birlikte canlanarak özellikle sahil kenarındaki esnafın yüzünü...

Festival Datça Esnafının Yüzünü Güldürdü

Geleneksel hale gelen Datça Badem Çiçeği Festivali, bu yıl da binlerce kişiyi Datça’da buluşturdu. Kış mevsimi nedeniyle durgun geçen ticari hayat, festivalle birlikte canlanarak özellikle sahil kenarındaki esnafın yüzünü güldürdü.

Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Odası’nın destekleriyle düzenlenen Datça Badem Çiçeği Festivali, bu yıl da binlerce kişiyi Datça’da biraraya getirdi. Festival nedeniyle çevre esnafı hareketlilik yaşarken; Datça’nın yerel halkı ürünlerini satarak gelir elde etti. Datça, çevre ilçeler ve Muğla merkezden gelen yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Datça’nın yerel sanatçılarının müzik şöleni, dans gösterileri ve çeşitli DJ performanslarıyla sürdü. Muğla Büyükşehir Bandosu’nun seslendirdiği marşlar ve Bodrum Bandosu’nun pop,Latin ve Balkan müziği ağırlıklı ezgüleriyle, festivale gelenler eğlence dolu anlar yaşadı.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, festivalde yaptığı konuşmada Anadolu’nun bir çok yerinde kar varken Datça’da baharın yaşandığını söyledi. Datça’nın oksijeni bol, havası temiz ve ülkenin yedi coğrafi bölgesi içinde farklı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Uçar, “Datça, Türkiye’nin sekizinci bölgesidir. Datça’da aldığımız her nefesin vücudumuza sağlık ve mutluluk, yediğimiz her lokmanı ise yüreğimizde sevgi oluşturacağını göreceksiniz. Allah yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası’na gönderirmiş. Biz çok şanslıyız, bizi burada yarattı, sizler de bu şansın içine girdiniz. Meşhur bir söz vardır; ‘Acelen varsa ne işin var Datça’da’ derler. Burası acelesi olanların değil, vakti bol olanların yeridir.” diye konuştu.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban da yaptığı konuşmada; “Datça 8 Şubat’ta badem çiçekleri açan Türkiye’deki tek yerleşim yeridir. Ben de sıcak bir memlekettenim. Antalyalıyım ama bizim badem çiçeklerinin açması bu kadar erken olmuyor. Bu iş Datça ile başlıyor.” İfadelerini kullandı. Festival için Datça'ya bu yıl 20 bin kişi geldi.

Haber: Sevil Yılmaz

Fotoğraf: Sezen Bayar

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.