Faciadan dönüldü

Dün öğle saatlerinde Fethiye açıklarında Sabancı Üniversitesi dalış ekibini taşıyan bot henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı battı. Olayın ihbarı üzerine bütün güvenlik güçleri adeta seferberlik ilan etti. Denizden,...

Faciadan dönüldü

Dün öğle saatlerinde Fethiye açıklarında Sabancı Üniversitesi dalış ekibini taşıyan bot henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı battı. Olayın ihbarı üzerine bütün güvenlik güçleri adeta seferberlik ilan etti. Denizden, havadan ve karadan arama çalışmaları başlatıldı. Teknedeki 75 kişi kendi imkanları ile kurtulmayı başardılar.

Dün öğle saatlerinde Fethiye açıklarında, Sabancı Üniversitesi dalış ekibinden oluşan 75 kişiyi taşıyan bot henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı battı. İhbar üzerine güvenlik güçleri adeta seferberlik başlatarak denizden, havadan ve karadan arama çalışmaları başlattı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı ekiplerin yanı sıra Sahil Güvenlik, Jandarma ve UMKE ekipleri tarafından denizde, karada ve havada devam eden çalışmalarda batan teknedeki dalgıç öğrencilerin kendi çabalarıyla su yüzeyinde kalmayı başardıkları ve 75 kişilik gruptan herhangi bir kaybın olmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Sabancı Üniversitesi'nin geleneksel hale getirdiği Bahar Tatili Dalışı ve Mavi Tur etkinliği kapsamında sabah saatlerinde Fethiye’den Mer-May adlı tekneyle açıldığı belirtilen yaklaşık 75 kişilik grubu taşıyan tekne bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle battı. 5 gün 4 gece sürmesi planlanan etkinlik yaşanan acı olay nedeniyle sona ererken, olayda tek teselli kaynağının herhangi bir can kaybının yaşanmaması olduğu belirtildi.

Grubu taşıyan teknenin batmasının ardından aynı zamanda iyi birer yüzücü ve dalış öğrencisi olan yaklaşık 75 kişinin denizden çıkıp kayalıklara sığındıkları belirtildi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.