Ezgilere yön veren ustalar anıldı

Muğla yöresinin yerel müzisyenleri, Menteşe Belediyesi’nin düzenlediği ‘Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız - 2’ Etkinliği ile anıldı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Galip Birgili’yi Anma’ temasıyla...

Ezgilere yön veren ustalar anıldı

Muğla yöresinin yerel müzisyenleri, Menteşe Belediyesi’nin düzenlediği ‘Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız - 2’ Etkinliği ile anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Galip Birgili’yi Anma’ temasıyla düzenlenen etkinlikte, Muğla yöresinin yerel müzisyenleri TRT arşivine giren başta Ormancı ve Kerimoğlu olmak üzere Muğla Türkülerinin orijinal versiyonlarını seslendirdiler.

Canlı performansların ardından konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Muğla bir kültür kenti, bir sanat kenti. Bu etkinlik ile hem yöresel kültürümüze sahip çıkıyor, hem de orijinalliği bozulmadan kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Aynı zamanda bugün yöresel müzik kültürümüzün gelişmesine önemli katkılar sağlayan Galip Birgiliyi de andık” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe destek veren yöresel müzisyenlere plaketleri Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Mehmet Güven tarafından verilirken, etkinliğin onur konuğu olan Mehtap Birgiliye plaketi, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından takdim edildi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.