Evi kurtardı Marmaris’i yaktı

Marmaris’te piknik tüpünün patlamasıyla orman yangını çıktı. Yaklaşık 12 saatte kontrol altına alınabilen alevler, 600 hektarda etkili oldu, 50 hektarlık orman yandı. Alevlerin tehdit ettiği ev ve siteler boşaltıldı. Tüp...

Evi kurtardı Marmaris’i yaktı

Marmaris’te piknik tüpünün patlamasıyla orman yangını çıktı. Yaklaşık 12 saatte kontrol altına alınabilen alevler, 600 hektarda etkili oldu, 50 hektarlık orman yandı. Alevlerin tehdit ettiği ev ve siteler boşaltıldı. Tüp patlayan evin sahibi 35 yaşındaki S.A gözaltına alındı. Muğla’nın Seydikemer ve Ula ilçelerinde de, aynı saatlerde peşpeşe yangın çıktı.

Haber Merkezi

Marmaris ilçesinde önceki akşam başlayan orman yangını dün sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangın, 600 hektarlık alanda etkili oldu, 50 hektar kül oldu, çok sayıda hayvan diri diri yandı, arı kovanlarını da alevler yuttu.

Marmaris Beldibi mahallesindeki yangına, alev alan piknik tüpünü evinin hemen yanındaki ormana fırlatan bir kişinin sebep olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde S.A’ya ait evde piknik tüpü alev aldı. S.A, patlama ihtimaline karşı tüpü, balkondan dışarı fırlattı. Evin hemen yanındaki ormanlık alana düşen tüp gürültüyle patladı ve parçaları geniş bir alana yayılarak kuru otları tutuşturdu. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye ve orman işçisiyle 2 helikopter yönlendirildi, alevlerin tehdit ettiği bir çok ev boşaltıldı. Vatandaşların da destek verdiği yangının önüne geçilemedi. Havanın kararmasıyla helikopterler çalışmalarını sonlandırınca müdahale daha da güçleşti. Ekipler gece boyunca, Beldibi’nden  Armutalan’a doğru yönelen alevlerin evlere sıçramaması için çaba sarfetti. Bölgeye Aydın, Denizli ve İzmir’den de takviye kuvvetler geldi.  Günün ilk ışıklarıyla helikopterler tekrar sorti yapmaya başladı ve alevler yaklaşık 12 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede yaban hayvanları da diri diri yandı, çok sayıda arı kovanı kül oldu. Yangın, 600 hektarlık alanda etkili olurken, yaklaşık 50 hektarlık orman yandı.

Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir de, yangının piknik tüpünün patlaması sonucu çıktığını doğruladı. Orman Genel Müdürü Yardımcısı Zeki Temur, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ile birlikte açıklama yapan Özdemir, yangında can kaybı olmadığını açıkladı. Özdemir, “ Herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Dumandan etkilenen vatandaşlarımız ve çalışanlarımızdan oluşan 18 kişinin hayati tehlikesi yok, ayakta tedavileri yapıldı” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise "Helikopterlerin yangına geç müdahale ettiği" iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamada, hava unsurlarının zaten havada olduğunu belirtirken, "İki helikopter Fethiye'deki yangından bölgeye hareket etti. Yaklaşık 80 kilometre hızla esen rüzgar vardı. Hava kararmak üzere olduğu için helikopterler birkaç sorti yaptılar ve akşam şartlarında çalışmaları riskli olduğu için yere indiler. Yer ekiplerimiz süratle müdahale etti” diye konuştu.

Alev alan tüpü ormana attığı belirlenen S.A, polis tarafından gözaltına alındı.

Seydikemer ve Ula’da da yangın

Muğla’nın Seydikemer ve Ula ilçelerind de aynı saatlerde yangın yangın çıktı.  Seydikemer Karadere Mahallesi yakınlarında, akasya ve okaliptüs ağaçlarının yoğun olduğu ormanlık alanda, aynı anda üç ayrı noktadan alevler yükseldi. Yangın 50 hektarlık alanda etkili oldu, 8 hektarlık alan tamamen yandı.

Muğla’da aynı saatlerde bir yangın da Ula’nın Akyaka mahallesi yakınlarında meydana geldi. Gökova Körfezi’nin kıyısındaki okaliptüs ve sazlık alanda iki ayrı noktada bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Arazöz ve itfaiyelerin Marmaris ile Seydikemer’e yönlendirilmesinden dolayı alevlere iki itfaiye müdahale edebildi. Gece geç saatlerde söndürülen yangında 70 dönümlük alan yandı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.