ERMAŞ A.Ş’ DEN 100 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Muğla’da üretilen Kuvars ham maddesini kompoze plaka ve levha haline dönüştürerek hazır hale getirecek olan Ermaş A.Ş’ ye ait Muğla Aydın Karayolu üzeri, Bayır mevkiine yapılmakta olan dev fabrika inşaatında çalışmalar...

ERMAŞ  A.Ş’ DEN 100 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Muğla’da üretilen Kuvars ham maddesini kompoze plaka ve levha haline dönüştürerek hazır hale getirecek olan Ermaş A.Ş’ ye ait Muğla Aydın Karayolu üzeri, Bayır mevkiine yapılmakta olan dev fabrika inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Ermaş A.Ş’nin bölge de ilk ve tek olan projesi tamamlandığında ise, öngörülen toplam maliyeti yaklaşık 100 milyon lirayı bulacak. Geçtiğimiz hafta sonunda inşaat alanına bir ziyaret gerçekleştiren Muğla Valisi Amir Çiçek, dev proje hakkında Ermaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’dan bilgiler aldı. Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Vali Çiçek ‘’Böylesine büyük bir yatırımın, gerek ulusal gerekse bölgesel bazda finansal ve istihdam olarak büyük katkılar sağlayacağını’’ söyledi.

Muğla’da üretilen Kuvars ham maddesini kompoze plaka ve levha haline dönüştürerek hazır hale getirecek olan Ermaş A.Ş’ ye ait Muğla Aydın Karayolu üzeri, Bayır mevkiine yapılmakta olan dev fabrika inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Ermaş A.Ş’nin bölge de ilk ve tek olan projesi için öngörülen toplam maliyet ise yaklaşık 100 milyon lira. Dev fabrikada ilk istihdam 120 kişi, projenin tamamlanmasının ardından çalışacak kişi sayısı ise 400 olacak.

Geçitiğimiz hafta sonunda inşaat alanında çeşitli incelemelerde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, dev proje hakkında Ermaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’dan fabrika inşaat süreci ve işleyişi hakkında bilgiler aldı. Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Vali Çiçek ‘’Böylesine büyük bir yatırımın, gerek ulusal gerekse bölgesel bazda, finansal ve istihdam olarak büyük katkılar sağlayacağını’’ söyledi.

Bölge ye kazandıracağı ekonomik kapasite ile ilk ve tek olacak dev projeleri için basın mensuplarına bilgi veren Ermaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Projemize 29 Ağustos 2016 tarihinde başladık. 20 bin metre kare kapalı ve 43 bin metre kare açık alanıyla şimdiye dek yüzde 60’ı tamamlanan fabrika inşaatımızın ilerleme süreci planladığımız şekilde sürüyor. Projemizin yatırım değeri toplamda 100 milyon lirayı bulmakta ve şantiyemiz çalışma kadrosunun tamamı yerli mimar, mühendislerden oluşmakta. Müteahhitlik için seçtiğimiz firma ise yine Muğla’dan Karaosmanoğlu İnşaat Şirketi oldu. Kendileri yoğun bir program ile çalışmalarını sürdürerek, 15 Aralıkta tamamlanmış bir şekilde fabrikamızı teslim edecekler. Şirket sahibi Ahmet Karaosmanoğlu bey’e kaliteli ve planlı çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kuvars levha haline getirilecek

Fabrikada yapılacak üretim çalışması hakkında bilgiler aktaran Ercan, “Bölgede üretilen kuvars ham maddesini öğüterek mikronize hale getireceğiz. Ardından İtalyan Breton Teknolojisi uygulanarak Kuvars minareleri preslenecek. Sonraki aşamada ise Elde edilen ürünümüz çimento ve renklendiriciler yardımıyla, yüksek teknolojiden de faydalanarak parlatma ve silme işlemlerine girerek levha haline getirilecek. Bu ürün İnşaat sektöründe mermer ve granitin kullanıldığı her alanda kullanılabilecek. Ürün çizilmez, aşınmaz ve bir granitten daha sağlam bir yapıda. Ayrıca çimento barındırdığından dolayı hava alan çevreci bir ürün. Elde edeceğimiz ürünü iç piyasada olduğu gibi, dış piyasalarda da, Amerika, Avrupa, Avustralya gibi ülkelere ihraç edebileceğiz’’ dedi. Fabrika inşaatında teknolojik anlamda bir çok yenilikten faydalandıklarının da altını çizen Ercan ‘’ Fabrikamızın çatı kısmında 20 bin metre kare büyüklüğünde 2 megavat güneş santrali oluşturacaklarını da dile getirdi.

Dev Fabrikada, dev istihdam

Nisan ayı içerisinde deneme üretimine başlayacak olan Fabrika da ilk olarak 120 kişi ve makine parkurlarının tamamlanmasının ardından 2021 yılına yakın bir sürede 400 kişiye istihdam sağlanacak.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.