Erdoğan’dan, hükümete eleştiri

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AK Parti İktidarının terörle mücadelede performansını eleştirerek “Köpeksiz köyde değneksiz gezmesine müsaade edilmemelidir!” sözleriyle eleştirdi.Erdoğan...

Erdoğan’dan, hükümete eleştiri

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AK Parti İktidarının terörle mücadelede performansını eleştirerek “Köpeksiz köyde değneksiz gezmesine müsaade edilmemelidir!” sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada AK Parti  iktidarının terörle mücadele konusunu sadece askeri operasyon olarak gördüğünü söyleyerek; “ Oysa ki bu teörle mücadelenin sadece bir parçasıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kanununlarına karşı geldiği için cezaevinde bulunanların “tutsak” olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan  HDP’nin grup önerisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmesini de şu sözlerle eleştirdi:  “AK Parti iktidarı Meclis Başkanlığına, Cumhurbaşkanına ya da AK Parti'ye herhangi bir eleştiriye tahammül edememektedir. Ancak, devlete karşı yapılan saldırılar karşısında bu önergede de olduğu gibi bir sessizlik, bir sorumsuzluk içindedir. Bu ve buna benzer konuların Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna getirilmemesi gerekir.”

Terör örgütlerinin üniversitelerdeki yapılanmasına dikkat çeken Erdoğan, Ege Üniversitesinde şehit edilen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit edilmesi olayının adetada göz göre göre  geldiğini söyledi. Teröristlerin üniversitelerdeki yapılanmalarının önlenmediğine dikkat çeken Erdoğan;  AK Parti  iktidarının terörle mücadeleyi bir bütün olarak değerlendirmemesinin sorunun kökten çözümün önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Erdoğan şunları söyledi: Teröre destek veren, terör örgütlerine üye olan insanlar da suç işliyor  ve bu suçların da muhakkak ceza kapsamına alınarak yargılanması gerekir. Bunlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması lazım. Yani kimsenin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türk devletine karşı, Türk milletine karşı köpeksiz köyde değneksiz dolaşmasına izin veremeyiz.

AK Parti  İktidarı açılım sürecinde gitti bölgedeki vatandaşımızı teröristlere teslim etti, şimdi vatandaşımız o terörün baskısı altında inim inim inliyor, maalesef orada hâlâ belli noktalarda istenilen seviyede güvenlik sağlanamadığı için vatandaşlarımız maalesef bir tarafta teröristler bir tarafta askerin, polisin oradaki mücadelesi arasında sıkışmış, bölgeden yükünü, yapını alıp çıkmak zorunda, evinden barkından uzaklaşmak durumunda kalmaktadır.”

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.