EPOS7’den, Stratonikeia’ya destek

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olan Yatağan’daki Stratonikeia Antik Kentine EPOS7’den destek geliyor. EPOS7 Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kozanoğlu ve yönetim kurulundan oluşan heyet Yatağan ve çevresinde gezi...

EPOS7’den, Stratonikeia’ya destek

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olan Yatağan’daki Stratonikeia Antik Kentine EPOS7’den destek geliyor. EPOS7 Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kozanoğlu ve yönetim kurulundan oluşan heyet Yatağan ve çevresinde gezi ve incelemelerde bulundu. İnceleme sonunda bir açıklama yapan Zafer Kozanoğlu, özellikle Stratonikia’ya destek sözü verdiler.

İstanbul ve Türkiye’nin en tanınmış aileleri tarafından geçmiş kültürümüzü gelecek kuşaklara bırakmak için çalışmalar yapmak üzere kurulan EPOS7 Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kozanoğlu, Başkan Yardımcısı Arzu Sabancı ve yönetim kurulu üyeleri, Yatağan Eskihisar Mahallesi'ndeki Stratonikeia antik kenti, Turgut Mahallesinde bulunan Osman Hamdibey Konağı, Lagina Kutsal Alanı ve Bozüyük Mahallesi'ni gezerek incelemelerde bulundular. Heyet, özellikle Stratonikeia’ya destek sözü verdiler.

Yatağan’a gelen EPOS7 Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerine Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ve Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt eşlik etti. Stratonikeia antik kent geziler sırasında, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, ziyaretçilere gitar ve akordeon eşliğinde sürpriz bir konser verdi. Konser sırasında EPOS7 Derneği ziyaretçilerinin şaşkınlıklarını gizleyemedikleri görüldü.

Stratonikeia antik kentinde bir açıklama yapan EPOS7 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kozanoğlu; “Yönetim kurulu üyeleri olan Arzu Sabancı, Didem Çapa, Berna Ülger, Nilhan Mağdenci Koçer, Mehdiye Işın Baral, Ahu Serter'in yanı sıra iş ve sanat dünyasından üyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asıl amacımız geçmiş kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımaktır. Derneğimizin kuruluş amacı da budur. Kurulduktan sonra ilk olarak Topkapı Sarayı'nda restorasyon yaptık.

Şimdi de çıkan tarihi eserlerin çıktığı yerde sergilenmesi gerektiğini düşünerek Muğla Müzesinin Stratonikeia antik kentte kurulması için çalışma yapıyoruz. Bundan sonra gözümüz Stratonikeia antik kenti inanılmaz bir yer hem tarihi doku var hem de doğal güzelliği var dünyada böyle yer yok. Stratonikeia ölümsüz aşkların yaşandığı Helenistlik çağından günümüze kadar her döneme ait kalıntıları bulunduruyor.” dedi.

Kozanoğlu, Antalya Devlet Opera Ve Balesi sanatçıları, tarafından verilen konser için amaçlarının antik kentin bütün güzelliklerini heyete göstermek olduğunu ifade etti.

Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Söğüt ise yaptığı açıklamada; “EPOS7 derneği yönetimi ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Onlar artık antik kentin en önemli destekçilerinden biri. Bu tanıtımlardan sonra Stratonikeia antik kentte daha çok yerli ve yabancı turist ziyaret edecektir.”ifadesinde bulundu.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz da; “Biz de Yatağan belediyesi olarak, ilçemizin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile ilgili sürekli çalışma halindeyiz. Her türlü projeye destek veriyoruz. EPOS7 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kozanoğlu ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.