Engellileri istismara denetim istendi

Milas’ta engellilere destek iddiasıyla vatandaşlara dergi satmaya çalışan ve kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtan bazı kişiler, ilçede huzursuzluğa neden oluyor.Milas’ta özellikle Salı günü, kendilerini yardım...

Engellileri istismara denetim istendi

Milas’ta engellilere destek iddiasıyla vatandaşlara dergi satmaya çalışan ve kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtan bazı kişiler, ilçede huzursuzluğa neden oluyor.

Milas’ta özellikle Salı günü, kendilerini yardım gönüllüsü olarak tanıtan ve üniversite öğrencisi olduklarını söyleyen kişilerin, ‘hanutçuluk’ yöntemiyle vatandaşlara kartpostal ya da dergi satmaları tepki topluyor. Menteşe, Hacıilyas, Cumhuriyet ve Kadığa Caddesi’nde konuşlanan ve sayıları genellikle 5’ten fazla olan kişiler, beraberlerindeki engelliler hakkında ucuz içeriğe sahip yayınlarla para toplamaya çalışıyor.

Bu kişilerin elde ettikleri gelirin takip edilmesi ve varsa güvenin kötüye kullanılıp kullanılmadığının denetlenmesini isteyen vatandaşlar; “Aniden önümüze çıkan ve kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtan bu kişiler sözde sempatik tavırlarla yaklaşarak hanutçuluk yöntemiyle dergi satmaya çalışıyor. Dergiyi satın aldığınızda karşılığında herhangi bir belge verilmiyor. Bir hafta engelli dergisi satan kişiyi diğer hafta, sadece öğrencilere destek iddiasıyla Atatürk kartpostalı satarken görmek mümkün. Bu kişilerin denetlenmesini istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yetkililer, engelli adı kullanılarak yapılan bu satışlardan elde edilen gelirlerin tahmin edildiği gibi engelli derneklerine değil, basımı yapan şirket, satıcı ve bazen de siyasi örgütlere gittiği hatırlatılarak, bu kişilere itibar edilmemesi istendi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.