Engelli Spor Turizmine Kocadon'dan destek

Bodrum’da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesinin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını...

Engelli Spor Turizmine Kocadon'dan destek

Bodrum’da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesinin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Bodrum’da faaliyetlerini sürdüren seyahat acentesi ANB Travel’ın Genel Müdürü Hollandalı Sander Damen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, acentenin turizme yönelik faaliyetleri hakkında Başkan’a bilgi verdi. Ziyarette Damen’e Bodrum Kadıkalesi Mevkii’nde yer alan Yasmin Bodrum Resort – Convention - Spa’nın Genel Müdürü Erhan Ünaldı da eşlik etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Avrupa’dan gençlik kamplarını da Bodrum’a getiren seyahat acentesinin genel müdürü Sander Damen, Başkan Kocadon ile yaptığı görüşmede engellilere yönelik olarak spor turizmine büyük önem verdiklerini belirtti. Damen ayrıca “Engellilere uyumlu spor sahalarının çoğaltılması  ve mevcut spor sahalarının aynı zamanda engelli sporcularımız için de uygun bir hale getirilmesi, bu turizm pastasından aldığımız payın da artmasını sağlayacak. En kısa sürede hangi sahaların uygun olabileceği yönünde kendisiyle detaylı bir değerlendirme yapacağız, yeniden görüşeceğiz. Hedefimiz basketbol, voleybol, hentbol ve tenis gibi sporları yapan başta Almanya olmak üzere Hollanda, Belçika, ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden engelli turistleri Bodrum’a çekmek, onlara Bodrum’da spor yapabilme imkanını sunmak. Avrupa’da yaşayan bu engelli sporcular, Mart ve Kasım ayları aralığında ülkemizde kamp yapmak için özellikle Antalya’ya gidiyorlar. Amacımız engelli sporcuların Bodrum’da da kamp yapabilmelerini sağlamak ve Bodrum’da geliştirilen spor turizmine de katkıda bulunmak. Birçok ülke ile görüşmelerimiz oldu, bu görüşmeler göz önüne alındığında özellikle Avrupa’dan Bodrum’a büyük bir talep var.” şeklinde de açıklamada bulundu.

Yasmin Bodrum Resort – Convention - Spa’nın Genel Müdürü Erhan Ünaldı ise 3 yıl önce otellerinde nizami ölçülere uygun olarak spor salonu yaptıklarını ve Avrupa’dan birçok voleybol ve basketbol takımlarının kamplarına ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Ünaldı ayrıca engellilere yönelik olarak da Bodrum’da buna benzer kampların belediyenin de desteğiyle yapılabileceğini ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ziyaretleri için turizmcilere teşekkür ederek, Bodrum’da engelli vatandaşlara her zaman destek olduklarını, engelli spor turizmi için de elinden gelen desteği vereceğini vurguladı.

Bu haber toplam 38 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.