Ellerinle yaktığın ateşi gözyaşların söndüremez

Marmaris ve Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde yeni göreve başlayan ve eğitimlerini tamamlayan orman yangın söndürme işçileri sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, vatandaşlar...

Ellerinle yaktığın ateşi gözyaşların söndüremez

Marmaris ve Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde yeni göreve başlayan ve eğitimlerini tamamlayan orman yangın söndürme işçileri sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, vatandaşlar ve tatilcilere bayram tatilinde ormanlık alanda mangal ateşi yakılmaması uyarısında ve çağrısında bulundu.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede taze kan olarak geçtiğimiz aylarda alımı yapılan işçilerin eğitimleri tamamlandı. Bu kapsamda Dalaman Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapacak yangın işçileri 2 hafta süren eğitimin ardından sertifikalarını aldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, yeni alınan yangın işçilerinin orman yangınlarıyla mücadelede orman teşkilatı için bir anlamda taze kan olacağını belirtti.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapacak 33 yangın işçisi için 2 hafta süren orman yangınlarıyla mücadele, iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerinin ardından sertifika töreni düzenlendi. Beldibi Yangın Ekibinde yapılan sertifika törenine Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da katıldı. Törende Yangınlarla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli, Marmaris Orman İletme Müdürü Hakan Zeybek ile Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü teknik elemanları katıldı.

“Biz ormancıyız”

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, yeni başlayan işçilere orman teşkilatı gibi geniş bir aileye geldiklerini belirterek, “Bize dışarıdan genel olarak ‘Ormancı’ derler. Bölge Müdürü, İşletme Müdürü, İşletme Şefi, Helikopter Pilotu ve daha birçok sayabileceğimiz görevlerde olabiliriz. Ama halkın gözünde hepimiz ormancıyız. Sizler orman teşkilatı gibi çok geniş bir ailenin fertlerisiniz artık. Görevimiz hep birlikte ormanları korumak. Sizleri çalışma ortamlarınızla ilgili eğitimlerden geçirdikten sonra iş başı yaptırıyoruz. Bizim için iş güvenliği de çok önemli. Hepinize hayırlı olsun” diye konuştu.

Daha sonra helikoptere binme ve inme eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Mangal uyarısı

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Ramazan Bayramı'nda yoğunluk yaşanacak Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde, vatandaşların ormanlık alanlarda ve 4 kilometre yakınında mangal yakmaması uyarısında bulundu. Bölge Müdürü Mustafa Kara, Muğla'nın turizm potansiyelinin yanı sıra orman varlığı açısından da önemli bir il olduğuna dikkati çekti.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.