Ehliyetlerde son tarih 29 Mayıs

29 Mayıs 2013 tarihinden önce Sürücü belgesi sertifikası alan vatandaşların 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sertifikalarını sürücü belgesine çevirmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar gereken işlemi yapmayanlar haklarını kaybedeceği...

Ehliyetlerde son tarih 29 Mayıs

29 Mayıs 2013 tarihinden önce Sürücü belgesi sertifikası alan vatandaşların 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sertifikalarını sürücü belgesine çevirmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar gereken işlemi yapmayanlar haklarını kaybedeceği öğrenildi.

Yatağan Engin Sürücü Kursu müdürü İlkay Uysal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sertifika alan sürücülere çağrıda bulunarak; “Özel Motorlu sürücü kursu yönetmenliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre, 29 Mayıs 2013 tarihinden önce Sürücü belgesi sertifikası alan vatandaşların 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sertifikalarını sürücü belgesine çevirmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar gereken işlemi yapmayanlar haklarını kaybedecek. Ayrıca 29 Mayıs 2013 tarihinden sonra ehliyet almaya hak kazananların da sertifikalarının geçerlilik süresi 2 yıl. Vatandaşlarımız belli bir zaman ve para harcayarak hak ettikleri sertifikalarını verilen süre içinde sürücü belgesine çevirmeleri gerekiyor.  Aksi takdir de hakları ölür ve yeniden kursa tabi kalırlar” dedi.

Öte yandan 1 Ocak 2016  tarihinden itibaren ise ehliyet almaya hak edenler  2 yıl  stajyer olarak  araç kullanacak.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.