Dünya öğrencileri Muğla’da buluştu

Uluslar arası Öğrenci Birliği Dernekleri tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslar arası Öğrenci Buluşması’nın Muğla ayağı yapıldı. Menteşe’nin Kötekli Mahallesindeki Gençlik Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleşen...

Dünya öğrencileri Muğla’da buluştu

Uluslar arası Öğrenci Birliği Dernekleri tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslar arası Öğrenci Buluşması’nın Muğla ayağı yapıldı. Menteşe’nin Kötekli Mahallesindeki Gençlik Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleşen buluşmaya Vali Amir Çiçek, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Uluslar arası Öğrenci Birliği Dernekleri Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat ile yerli ve yabancı öğrenciler katıldı.

9. Uluslar arası Öğrenci Buluşması’nın 23 Nisan’da başladığını belirten Uluslar arası Öğrenci Birliği Dernekleri Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, “Bu buluşmalarımız 15 Mayıs’ta İstanbul’da sona erecek. 43 ayrı şehirde kimisini salonda, kimisini meydanlarda, kimisi de çadırlarda Uluslar arası öğrenciler tarafından bir program. Bu buluşmalar Türkiye dışında 7 ülkede daha yapılıyor. Türkiye’de Erzurum ve Kocaeli’de başladı. 15 Mayıs’ta İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile final yapacağız. Uluslar arası öğrenci buluşmasının ana nedeni ülkemizde 186 ülkeden 110 bin Uluslar arası yani bizim misafirlerimiz olan öğrenci var. Bu öğrencilerimiz hayatlarının en güzel yıllarını ülkemizde geçiriyorlar. Biz bu inançla uluslar arası öğrencileri gündeme getirmeye çalışıyoruz.2004 yılında ilk derneğimizi kurduğumuzda Türkiye’de 13-13 bin uluslar arası öğrenci vardı. Önümüzdeki beş yıl içinde İnşallah 250 bin uluslar arası öğrenci olacak. Biz dernek olarak bu öğrencilerimizi Türkiye’yi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bu öğrenci kardeşlerimiz bizim için aynı zamanda birer kültür elçileridir. Çünkü ülkemizdeki öğrencilerin farklı ülkeler, farklı diller ve farklı kültürlere sahip olması bizim için de bir zenginlik” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek farklı ülkelerden gelen öğrencilerin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim görmesinin yanında hem Türk kültür ve adetlerini öğrendiklerini, hem de kendi kültürlerini tanıttıklarını söyledi. Vali Çiçek, “Kendi ülkeleriniz için hizmet edebilmenin bilgilerini, tecrübelerini alıp ülkelerinize gideceksiniz. Bizler Muğla’nın idarecileri olarak sizlerin burada yaşamlarınızı rahat b.ir şekilde sürdürmenize katkı verirken, sizler de buradan aldığınız bilgileri ve deneyimleri kendi ülkelerinizde uygulayacaksınız. Örnek birer insan olarak dönmeniz bizim en büyük temennimiz. Günümüzde insan insanı öldürmesinin yanında artık Müslüman Müslüman’ı öldürmeye başladı. Kim olursa olsun amacımız yaşatmak ve canı veren Allah’tır ve ancak O alır. Başkalarının oyunlarına alet olmayacağız” dedi.

Etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Fen Bilgisi Öğretmenliği okuyan Gana'lı öğrenci Ziblim Lukman Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zamandan Mehmedime’ şiirini okudu.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.