Dükkan Senin mağazası açıldı.

Fethiye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projesi, Dükkan Senin mağazası açıldı. Proje kapsamında hem tekstil atıklarından hem de vatandaşlardan gelen kullanılabilir malzemeler taleplere göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz...

Dükkan Senin mağazası açıldı.

Fethiye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projesi, Dükkan Senin mağazası açıldı. Proje kapsamında hem tekstil atıklarından hem de vatandaşlardan gelen kullanılabilir malzemeler taleplere göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Açılışa katılım sağlayan vatandaşlar, getirdikleri kıyafetleri mağazaya teslim etti. Günlükbaşı’nda, Silkar İlköğretim Okulu’nun hemen yan kısmında bulunan Dükkan Senin mağazası, alan el ile veren eli bir araya getirecek. Fethiye halkının duyarlılığıyla eşyayla dolan mağazada birçok ihtiyaç sahibi açılışa katılarak, kıyafetleri denediler. Ceket ihtiyacı olduğunu söyleyen bir öğrenciye Başkan Saatcı, elleriyle ceketini giydirdi.

“Bizi ayakta tutan, Beşkaza ruhudur”

Açılışta konuşan Başkan Saatcı, “Biz bu işi yapmakta biraz geç kaldık. Fakat, 2004 yılında Fethiye Evi Gönüllüleri çatısı altında böyle çok güzellikler yapıldı. Engelli kardeşlerimiz, yardıma muhtaç bayanlarımızdan sonra artık bir tık daha yukarı çıkarak artık burası tüm Fethiye’ye hitap edecek. Başkanım bu eski binayı onarmak ve bu hale getirmek için müthiş bir çaba sarf ettiler. Bu bir gönül işidir. İçeriye bakınca göreceksiniz, Saygıdeğer Fethiyelilerin ne kadar yardımsever olduğunu içerisi gösteriyor. Fethiye her zaman yardımsever ve vefalı olduğunu her platformda gösterdi. Ama deprem ama askerimize, polisimize yaptıklarımız konusunda, ama Soma’da bunu hep gösterdik. Şimdi de kendi içimizde yardımlaşacağız. İçeriye girince malzemeleri görünce hiçbir kardeşimin buraya çöpe atılacak malzeme getirmediğini, hepsini yıkayıp, ütülediğini gördüm. Gelinliğini getirmiş. Kendisinin mutlu günündeki en değerli eşyasını vermiş. Biz hep ‘Beşkaza ruhu’ diyoruz ya, işte bizi bu ayakta tutuyor. Huzurlu ve mutlu insanlar şehri Fethiye’nin vatandaşları olarak vermiş olduğunuz bu desteğin devamını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Saatcı konuşmasında emeği geçen tüm belediye personellerine, KAYDEM plastiğe, TrendDK tekstile ve katılım sağlayan, destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.