Düğün öncesi Zeybek kursu

Fethiye'de unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş yöreye  özgü halk oyunlarına ilgi giderek büyüyor.Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan halk oyunları kursuna katılan çeşitli kurumlarda çalışan öğretmen,...

Düğün öncesi Zeybek kursu

Fethiye'de unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş yöreye  özgü halk oyunlarına ilgi giderek büyüyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan halk oyunları kursuna katılan çeşitli kurumlarda çalışan öğretmen, sekreter, sağlık görevlisi , ve esnaflar özellikle Fethiye yöresi oyunlarıyla Ege Bölgesinin zeybek oyunlarını öğreniyor. Tecrübeli eğitmen Koncay Sapanlı tarafından verilen halk oyunları kursuna evlilik hazırlığı yapan gençlerinde ilgi göstermesi dikkat çekiyor.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde yetişkinlere yönelik olarak açılan Halk Oyunları kursuna hafta içi her gün 20 ile 45 yaş grubunda 200'e yakın kursiyer katılıyor. Değişik mesleklerde görev yapan kursiyerler işten çıktıktan sonra doğruca halk eğtim merkezinin yolunu tutarak zeybek öğrenmeye koşuyor. Her gün akşam saatlerinde yaklaşık 2 saat devam eden halk oyunları kursunda yöre oyunları ile ege ve akdeniz bölgesinin zeybek oyunları öğretiliyor. Kurslara özellikle evlenmek isteyen çiftlerinde ilgi gösterdiği belirtilirken düğünlerinde çalacak oyun havalarına göre oyun oynayabilmek istedikleri bunun için bu kurslara katıldıkları öğrenildi.

Halk oyunları için yaklaşık 200 kursiyerinin olduğunu belirten halk oyunları eğitmeni Koncay Sapanlı, “Hafta içi her akşam saat 19.30 ile 21.00 saatleri arasında kurslarımız devam ediyor. Kurslarımızda bölgemize özgü halk oyunlarını öğretiyoruz. Umduğumuzdan daha fazla talep var. Yeni evlenecek olan çiftlerimiz, bir yakının düğününde oynamak isteyen kursiyerlerimiz burada zeybek ve yöresel oyunları öğrenmek için geliyorlar” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.