Doğu Perinçek Erdoğan ve hükümete seslendi “BAŞKANLIK İNADINDAN VAZGEÇİN”

Son dönemlerde çeşitli tartışmalara neden olan Başkanlık sistemi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, getirilmek istenen başkanlık sisteminin bir mafya rejimi olduğunu ileri sürerek;...

Doğu Perinçek Erdoğan ve hükümete seslendi  “BAŞKANLIK İNADINDAN VAZGEÇİN”

Son dönemlerde çeşitli tartışmalara neden olan Başkanlık sistemi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, getirilmek istenen başkanlık sisteminin bir mafya rejimi olduğunu ileri sürerek; “Getirilmek istenen başkanlık sistemi bir mafya sistemidir. Sıcak para komisyoncuları, tarikat rantçıları dolar, borsa vurguncuları bu yağmacı kesim başkanın etrafından toplanacak, başkanın diktatörlüğü ile parlamento etkisiz hale getirilecek ve yağma devam edecek.

Başkanlık sisteminin temelinde ekonomiyi görmemiz lazım. Mayfa ekonomisi. Bu ekonomi bir mafya siyasi rejim istiyor. Başkanlık sistemi mafya rejimidir. Başkanlık sisteminde ısrar etmek Türkiye’yi böler.  O bakımdan Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım hepsine şu çağrıyı yapıyorum; Bu başkanlıkta inat etmeyin, Türkiye’yi bölüyorsunuz. Vazgeçin bu başkanlık inadından. “ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Almanya Parlamentosunun sözde Ermeni Soykırımını kabul etmesini de değerlendiren Perinçek; “ Soykırım ile ilgili olarak  siyasi partiler, meclisler, belediyeler hüküm veremezler. Bu kararı hukuk ve mahkemeler verir.  Haksız bir karar verdiler. Biz hemen vakit kaybetmeden bir yol haritası çizdik. Almanya Anayasa Mahkemesine, Birleşmiş Milletlere, Avrupa Konseyine başvuruyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine devlet davası açması için Türk Hükümetini harekete geçmeye zorluyoruz. Hükümet zaten girişimde bulunsaydı Alman Parlamentosu bu kararı alamazdı. Ama hükümet Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğünü ilgilendiren konularda duyarsız. Göreceksiniz, milletimize söz veriyoruz; Alman Parlamentosunun bu kararını kaldırtacağız.” Şeklinde konuştu.

Partisinin 10. Olağan İl Kurultayına katılmak için Muğla’ya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Muğla HABER Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek,  Kurultayda yaptığı konuşma sonrası  başkanlık sistemi, terör, dokunulmazlık, Ermeni Meselesi, Türkiye’nin Suriye ve Ortadoğu politikası konularından HABER Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Almanya Parlamentosunun sözde Ermeni Soykırımını kabul etmesini değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; “ Almanya Meclisinin aldığı bu kararı göreceksiniz kısa sürede yerle bir olacak. Aynı İsviçre’de olduğu gibi. Onların sırtını yere yapıştırdık, İsviçre devletine hukuku kabul ettirdik. Aynı şey Almanya da yaşanacak. Çünkü tartışılacak bir yönü yok. Meclisler, parlamentolar, hükümetler, belediyeler, akademik kuruluşlar, soykırımı suçlarını hüküm veremezler. Nasıl bir suç işlendiği zaman zaman mahkeme karar veriyor, soykırım da bir suç. BM 1948 sözleşmesi ile tanımlanmış bir suç. Ve hangi mahkemenin de karar vereceği belirtilmiş. Ya suçun işlendiği ülkenin yerel mahkemesi veya Uluslararası  Ceza Mahkemesi. Alman Meclisi mahkeme değil. Yetkili mahkeme de değil. Alman meclisi de karar veremez. TBMM de bir soykırım suçuna karar veremez. Türk Hükümeti de soykırıma karar veremez. Almanya da bunun farkında zaten.

Almanya Meclis Başkanı bana bir mektup yazmıştı, mahkeme değiliz dedi. Zaten bunu söylediği an bitiyor olay. Zaten ben onları şunu söylemiştim; Siz Borusia Dortmund, Bayern Münich maçında gole karar verebiliyor musunuz? Orta hakem karar veriyor. Aynı bunun gibi ermeni soykırımına karar veremezsiniz. Konuşmacıları da zaten soykırımı hukuki bir kavram olarak kullanmıyoruz dediler. Soykırım hukuktan başka bir kavram değil ki hukuki kavram.

“Kararı kaldırtacağız”

Haksız bir karar verdiler. Biz şimdi bir yol haritası çizdik. Almanya Anayasa Mahkemesine başvuruyoruz. Avrupa Konseyine başvuruyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Devlet Davası açılması için Türkiye Hükümetini harekete geçirmeye çalışıyoruz. Birleşmiş Milletlere (BM) başvuruyoruz. 48 sözleşmesinde yetkili mahkeme belirtilmiş. Eğer BM kendi hukukuna sahip çıkmazsa hukuki kaos olur. Bütün bu uluslar arası kurumlarda, kurumlarda gerekli girişimleri yapacağız. Milletimize söz veriyoruz, göreceksiniz Almanya Meclisinin o kararını kaldırtacağız.

Devletimiz, hükümet bu işe girişseydi zaten Alman Meclisi bu kararı alamazdı. AK Parti iktidarı Türkiye ile ilgili konuların kenarında duruyor, umursamıyor. Türkiye’nin bağımsızlığı, bütünlüğü konusunda bir duyarlılıkları yok. Olayı da bilmiyorlar. Diyorlar ki tarihçilere bırakalım konuyu. Bir dış işleri bakanlığı, hükümet bunu söyler mi?  Tarihçiler de soykırıma karar veremez . Tarihçiler mahkeme mi? Tarihçiler konuşur, tartışır.” Dedi.

“Bütün oyunlar Türkiye’yi savunmasız bırakmak için”

Türkiye’nin içinde ve etrafındaki bütün gelişmelerin Türkiye’yi savunmasız bırakmak için kurgulandığına dikkat çeken Perinçek; “Bugün Midyat’ta patlatılan kamyon, bomba yüklü araçlar, İstanbul’da canlı bombalar, Alman Meclisinin aldığı karar, Ermeni Soykırımın Türkiye’ye dayatılması hepsi aynı cephenin oyunları. Hedefleri var Amerika’nın. Türkiye’yi, Suriye’yi, Irak’ı, İran’ı bölmek ve Kürdistan adı altında Büyük İsrail’i kurmak. Bütün bu gelişmeler bu amaçla yapılıyor. İstanbul’da polislerimizin şehit edilmesi de bu amaçla, Midyat’ta emniyet binası üzerine salınan bombalı araç da bu amaçla. Alman meclisinin karara da bu amaçla. Ermeni soykırımı da bu amaçla.

Ermeni soykırımını niçin gündeme getirdiler. Türkiye’ye silah kullandığı zaman “Gördünüz mu tekrar soykırım yapıyorlar” demek için. Türkiye silah kullanamaz, Türkiye vatanını savunamaz. Örneğin; Türk Ordusu PKK’yı hendeklere gömüyor.  Buna da soykırım demek için. Bu millet kendini savunamayacak mı? Biz de ne diyoruz; Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır. Biz vatanımızı savunduk. “ diye konuştu.

Türkiye’nin sorunları ve çözüm yolları

Yeni Hükümetin ve kabinenin Türkiye’nin iç ve dış sorunlarını çözmeye muktedir olmadığını ifade eden Doğu Perinçek; “Bizim savunduğumuz Milli Hükümet bir program uygulayacak. Ve bu programa destek olacak bütün sınıflar işçisi, çiftçisi, esnafı, tüccarı, sanayicisi milli hükümetin dayanağı olacak. Milli hükümet sıcak para komisyoncuları, borsa spekülatörleri, tarikat rantçıları, dolar, borsa vurgucuları dışında tüm milletin hükümeti.  Milletle ilgisi olmayan, havadan para kazanan bir avuç dışında bütün milletin hükümetini kuracağız. Üretim ekonomisinde zaten milletimiz üretecek. Türkiye’nin önündeki mesele üretici olanla üreticinin ürettiğini yağmalayan bir avuç adam arasındaki mesele.

Yeni hükümet Türkiye’nin sorunların çözmeye muktedir değil. Türkiye’nin mecburiyetleri var. Türkiye üretim ekonomisine geçecek, Türkiye başı dik yaşayacak. Bu mecburiyetlere kimse meydan okuyamaz. Ve bunlar artık acil çözüm bekleyen sorunlar haline geldi. Yeni hükümetin programında neler gözüküyor? Vatan Partisi’nin dediklerini tekrar etmeye başladılar. Rusya ve Suriye ile dostluk. Bunlara düşmanlık yapıyorlardı iki güne kadar. Şimdi Türkiye’nin ihtiyacı olan  Rusya, Suriye, Irak, İran dostluğu geldi kapıya dayandı.

Onlar da artık kendi ekonomilerinin iflas ettiğini itiraf ediyorlar.  Bu ekonomiyi kuran kim? Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan. Ama iflas etti. Artık borç bulamayacakları ve borçlanmayla yola devam edemeyecekleri için üretim ekonomisi Türkiye’ye kendisini dayatıyor. Buradan biz şunu çıkarabiliriz; Türkiye’nin dinamikleri var, tarihten gelen gelenekleri var bir de Türkiye’nin milleti var, Türk Milleti. Türk Milletine ihtiyaçları , Amerika tarafından kurulmuş hükümetlere bile kendisini dayatmaktadır. “şekline konuştu.

Erdoğan ve hükümete çağrı

Son günlerde bir başka tartışma konusu olan başkanlık sistemi hakkında da konuşan Perinçek, başkanlık  sisteminin Türkiye’yi böleceğini ileri sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile hükümete çağrıda bulunan Perinçek şunları söyledi: “Getirilmek istenen başkanlık sistemi bir mafya sistemidir. Sıcak para komisyoncuları, tarikat rantçıları dolar, borsa vurguncuları bu yağmacı kesim başkanın etrafından toplanacak, başkanın diktatörlüğü ile parlamento etkisiz hale getirilecek ve yağma devam edecek.

Başkanlık sisteminin temelinde ekonomiyi görmemiz lazım. Mafyaa ekonomisi. Bu ekonomi bir mafya siyasi rejim istiyor. Başkanlık sistemi mafya rejimidir. Türkiye’de başkanlık sisteminin tutma şansı yoktur. Bunu başaramayacaklar. Başkanlık sisteminde ısrar etmek Türkiye’yi böler. Terörle mücadele ederken bütün milleti ve devleti birleştirmemiz gerekiyor. Fakat başkanlık tartışması Türkiye’yi bölüyor. O zaman teröre karşı birleşemezsiniz. O bakımdan Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım hepsine şu çağrıyı yapıyorum; Bu başkanlıkta inat etmeyin, Türkiye’yi bölüyorsunuz. Vazgeçin bu başkanlık inadından. “

“Ergenekon’dan yine çıkacağız”

Türkiye’nin içte ve dışta yaşadığı sorunlardan çıkış yolunu Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışına benzeten Perinçek, şunları ekledi: “Dokunulmazlıklar herkesin değil, bir tek terörle işbirliği yapan , onun suçlarına katılan HDP’li bir kısım milletvekilleri var. Onların dokunulmazlıkları kalkmalı. Torbanın içine her şeyi doldurup getirdiğin zaman Türkiye’nin sorunların çözmeden kopuyorlar. Bu gün Türkiye’nin önündeki birinci mesele ne? Terörü bitirmek. Bölücü teröre katılan bir takım milletvekilleri var bireysel olarak suç işlemiş, bir tek onların dokunulmazlıklarının kalkmasını getirmek lazım. Yoksa o , bu diye bir torbaya doldurup getirdiğin zaman hedef şaşar.

Türkiye bütün bu zorlukların üstesinden Milli Hükümetle, Milli Meclisle ve milleti ile gelecektir. Türk Milletinin tarihten gelen bir gücü var. Başka milletlerin kahramanları var Aschile gibi Hektor gibi. Bizim de kahramanımız var. Bizim kahramanımız bir demirci, işçi. Ergenekon’da demirleri eriten bir işti. Yine Ergenekon’dan çıkar gibi bütün bu zorlukların ve sorunların üstesinden geleceğiz."

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.