Direnişin sembolleri en önde yürüdü

Uzun yıllardan bu yana gerek ülke genelinde gerekse Muğla’daki özelleştirmelere karşı büyük direniş ve mücadele örnekleri veren Yatağanlı işçiler, şehitler diyarı Çanakkale’de  düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı...

Direnişin sembolleri en önde yürüdü

Uzun yıllardan bu yana gerek ülke genelinde gerekse Muğla’daki özelleştirmelere karşı büyük direniş ve mücadele örnekleri veren Yatağanlı işçiler, şehitler diyarı Çanakkale’de  düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı Mitingi ve Yürüyüşünde de en önde yürüdüler. Yatağanlı işçiler miting sonrası Şehitler Anıtı ve Şehitlikleri de ziyaret ettiler.

Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüş ve mitingi bu yıl Türk Kurtuluş Savaşında çok büyük ve önemli bir yeri olan şehitler diyarı Çanakkale’de kutlandı. İskele Meydanında gerçekleştirilen miting öncesi İşçi Yürüyüşü düzenlendi. Uzun yıllardan bu yana gerek Muğla’da gerekse ülke genelindeki kamu kurumlarının özelleştirilmesine karşı büyük mücadele ve direniş gösteren ve direnişin sembolü haline gelen Yatağan maden ve enerji işçileri yine en önde yürüdüler.

Miting ve yürüyüşe Muğla’dan 400 işçiyle  katılım sağlayan Enerji ve Maden İşçileri Eski Salı Pazarından yürüyüşe başladılar. Yürüyüş İnönü Caddesi üzerinden, Mehmetçik Bulvarı istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş esnasında sloganlar alkışlar eşliğinde coşkulu bir kalabalığın katılımıyla miting alanı olan Cumhuriyet Meydanı’nda ulaşıldı.

Miting alanında 10 bin kişinin bulunduğu yoğun bir kalabalık vardı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan miting Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkörler de Çanakkale Boğazı'nda su püskürterek oluşturduğu güzel görüntüyle kutlamalara renk kattı.

“Vatan yoksa sendika da yok”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay burada yaptığı konuşmada;  “Her gün ortalama 6 şehidimizin geldiği ülkemizde, şu an Çanakkale Savaşı halen devam ediyor. Katiller bugün Antep'te. Katiller bugün 3 askerimizi şehit etti. Bugün Antep'te polislerimizi, sivil vatandaşlarımızı şehit ettiler. Dışarıdaki insanlarla birlikte ülkeyi karıştırmaya devam ediyorlar.

Vatan yoksa, ülke yoksa sendika da yok, parti de yok, dernek de yok, oda da yok. Yaşamak yok, yaşamak. Onun için buradan Türkiye'ye sesleniyorum. Hainlere sesleniyorum. Onun ağa babalarına sesleniyorum. Aklınıza başınıza alın. Bundan 101 yıl evvel, yokluklarla, noksanlıklara savaş eden dedelerimiz karşıki alanlarda yatıyor. Ülkemizi karıştırmayın. Ülkemizi bölmeye gayret etmeyin. Bundan 100 sene evvel dedelerimiz buna fırsat vermedi. İmkan vermedi. Biz vermeyiz. Türk-İş'in üyeleri izin vermez. Annelerimiz vermez. Bu ülke için kafamızı da, kellemizi de veririz." Dedi.

Konuşmasında hükümete de seslenen Atalay şunları söyledi:  “Özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sesleniyorum. İkide bir televizyonlara çıkıp moralimizi bozma, huzurumuzu kaçırma. İşyerlerinde motivasyonumuz düşüyor. Sayın Şimşek huzurunu bozarız. 'Esnek çalışma' diye üç aydır önümüze bir şeyler getiriyorlar. Kiralık işçilik. Adı bile kötü, kiralık siyasetçi, kiralık vatandaş, böyle bir söylem olur mu? Bununla ilgili ülkeyi yönetenlere üç aydır Türk-İş yönetimi, Türk-İş Başkanlar Kurulu, sizler illerinizde alanlarınızda anlattınız. Bundan vazgeçin. Kiralık işçilik olmaz. Esnek çalışma olmaz. Böyle bir çalışma şartı şekli olmaz. Dünya bundan vazgeçiyor. Bir an evvel bundan vazgeçin.”

Yatağan’dan katılım sağlayan Enerji ve Maden İşçileri Çanakkale Gelibolu Yarımadasına geçiş yaptılar. Çanakkale Şehitler Anıtı ve Şehitlikleri ziyaret eden Yatağanlı işçiler ardından Yatağan’a döndüler.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.