Direnişe ÇAĞRI

Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı 437 gündür direnişlerini sürdüren enerji ve maden işçileri, başta Yatağan olmak üzere bütün Muğla halkından direnişlerine katılma ve destek çağrısı yaptılar.Geçtiğimiz...

Direnişe ÇAĞRI

Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı 437 gündür direnişlerini sürdüren enerji ve maden işçileri, başta Yatağan olmak üzere bütün Muğla halkından direnişlerine katılma ve destek çağrısı yaptılar.

Geçtiğimiz aylarda özelleştirme  ihalesi yapılan Yatağan Termik Santralı için 437 gündür direnen TES-İş ve Maden –İş sendikalarına bağlı işçiler  Yatağan Pazarında  halka özelleştirmeye karşı destek için bildiri dağıttılar.TES-İş sendikasında toplanan işçiler ellerine aldıkları bildirileri  Çarşamba Pazarında  vatandaşlara dağıttılar.

“İşyerimizi özel sektöre teslim etmeyeceğiz”

TES-İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden –İş sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin yaptıkları açıklamada; “Yatağan termik santralı için son devir tarihi 7 aralık Yeniköy için 26 Aralık  haliyle  şirketler her an teslim için gelebilir. Maden ve enerji işçileri 437 günden bu yana sürdükleri mücadele ile bu Ülkenin  hıncı namussu olmuştur. Düşünen beyni, gören gözü, duyan yüreği, olmuşlardır. Bu mücadele bu Ülkede doğru ve güzel olan ne varsa onu temsil etmektedir. Bu mücadele kuru bir özelleştirme mücadelesi değildir. Zaman işçi sınıfını imtihan etmektedir. Bu mücadele şimdiden altın harflerle işçi sınıfı tarihine yazılmıştır. Biz iş yerlerimizi özel sektöre teslim etmeyeceğiz”dediler.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.