Dijital Kantarlar devrede

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı katı atık düzenli depolama tesislerinde çalışmaların daha verimli olması için tesislerin girişlerindeki kantarın çalışma sistemlerini dijital sisteme...

Dijital Kantarlar devrede

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı katı atık düzenli depolama tesislerinde çalışmaların daha verimli olması için tesislerin girişlerindeki kantarın çalışma sistemlerini dijital sisteme geçirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Fethiye, Ortaca, Marmaris ve Datça’da ki katı atık düzenli depolama tesislerinde atık taşıyan araçların tesislerde daha az vakit kaybetmeleri ve takibinin daha kolay yapılabilmesi amacı ile tesis girişlerindeki kantarlarda kartlı okuma sistemine geçildi. Belediyelere atık taşıyan her bir arabaya verilen kartlar, kantar girişlerindeki kart okuyucuya okutularak araçların şoför, plaka, ağırlık ve taşıdığı atık miktarları otomatik olarak bilgisayar sistemine aktarılıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Şafak Tercan yaptığı açıklamada, kantar sistemlerindeki değişiklik araçların özelliklerinin daha kısa sürede sisteme aktarıldığını ve ileriki dönemlerde kullanılacak olan istatistiki bilgilerin daha sağlıklı elde edilebileceği ve atık taşıyan araçların tesislerin içerisinde daha kısa süre kalacağını söyledi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.