Devlet Memurları Mal Bildirimleri yenileniyor

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Fethiye’deki kamu yöneticileri ile bir toplantı yaptı.İl İdaresi Kanununun 40. maddesi gereği ilçe idaresinin bir araya geldiği toplantıda sorunlar görüşülüp çözüm önerileri sunuldu. Kaymakam...

Devlet Memurları Mal Bildirimleri yenileniyor

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Fethiye’deki kamu yöneticileri ile bir toplantı yaptı.

İl İdaresi Kanununun 40. maddesi gereği ilçe idaresinin bir araya geldiği toplantıda sorunlar görüşülüp çözüm önerileri sunuldu. Kaymakam Ekrem Çalık toplantı da yaptığı konuşmada; rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununun 8. maddesi gereğince mal bildiriminin yenilenmesi gerektiğini belirtip mal bildirimlerinin yenilenmesini istedi. İlgili kanuna göre sonu sıfır ve beş ile biten yıllarda görev yapan tüm devlet memurlarının mal bildirimlerinin yenilenmesi hatırlatıldı. Fethiye Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Fethiye’deki resmi kurumların amirleri 2014 yılı faaliyetleri hakkında hazırlamış oldukları çalışma raporlarını okuyarak brifing sundular.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık kurum amirlerinin uyması gereken kurallar ve görevler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kaymakam Çalık “Devlet yönetimi başta anayasa olmak üzere yasalarla, yönetmeliklerle, tüzüklerle, yönergelerle ve bir takım mevzuatlarla verilen görevler yerine getirilmektedir. Taşrada ilçe idaresinin temel yasası anayasadan sonra il idaresi kanunu olmaktadır. İl idaresi kanunun 3. bölümünde ilçe yönetimini düzenlemiştir. İlçe yöneticilerinin sorumlulukları, birbiriyle olan ilişkileri ve özellikle il idaresi kanunun bu bölümünde halkın, toplumun esenliği için her türlü tedbiri alır ibaresi biz idarecilere verilen yetki genişliği ilkesidir. Buna dayanarak bir takım yönergeler ve emirler çıkarılarak yönetimi devam ettiriyoruz. Bu toplantının temel dayanağı il idaresi kanunun 40. maddesi olmaktadır. Bu maddeye göre ilçe idaresi bir araya gelir, sorunları görüşür, koordinasyon için varsa burada çözülür. Bu amaçla bir araya geldik. Tabi il idaresi kanunu dışında 657 sayılı devlet memurları kanunu temel yasalardan birisidir. 2014 yılı yatırım, istatistik ve çalışmalarınız ile ilgili bilgileri almadan önce bazı hususları sizlere aktarmak ve vurgulamak istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.