Denetimli Serbestlikten anlamlı etkinlik

Menteşe ilçesindeki şehitler mezarlığının Denetimli Serbestlik'ten yararlanan hükümlüler tarafından temizliği ve çevre düzenlemesi yapıldıMenteşe ilçesinde, Denetimli Serbestlik yasasından yararlanan hükümlüler, Menteşe...

Denetimli Serbestlikten anlamlı etkinlik

Menteşe ilçesindeki şehitler mezarlığının Denetimli Serbestlik'ten yararlanan hükümlüler tarafından temizliği ve çevre düzenlemesi yapıldı

Menteşe ilçesinde, Denetimli Serbestlik yasasından yararlanan hükümlüler, Menteşe ilçesindeki şehitlikte çevre düzenlemesi yaptı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, savcı ve hakimler, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Törende konuşan Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, “Kaderi daima kanla yazılmış bu aziz coğrafyanın bu kutsal vatan topraklarının üzerinde şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban ise, “Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana, Kurtuluş Savaşımızdan bu güne Cumhuriyetimizin, devletimizin yaşamasında verilen mücadelede şehit olan canlarımızı minnet ve saygı ile anıyoruz. Şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin yakınları bizim en büyük emanetlerimizdir. Şehitlerimiz de en büyük değerlerimizdir. Başsavcımızın girişimleri ile Denetimli Serbestlik kapsamında kamu hizmetinde çalışacak olan hükümlülerimizin gerçekleştireceği bu çalışmadır" diye konuştu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise, “Bu topraklara, üzerinde yaşadığımız bu toprak parçasına vatan gözü ile bakamıyorsak sıkıntı var, problem var demektir. Bu topraklar üzerinde bu topraklar için, bu vatan için, devleti için, milleti için, bayrağı için her şeyini feda eden, edebilen şehitlerimize, gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ben düzenlenen bu faaliyeti hakikaten önemsiyorum ve benimsiyorum. Annelerimizin ve büyüklerimizin gözlerindeki bu yaşın bizlerin sorumluluğunun arttığının sorumluluğunun arttığının farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Sizlere söz veriyorum, bu topraklar üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin üzerinde hiçbir terör örgütü başarılı olmayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen çiçekler Başsavcı İlyas Yavuz ve protokol üyeleri ile hükümlüler tarafından şehit mezarlarının çevresine dikildi. (İHA)

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.